Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '20

 
Kategori
Deneme
 

NASIL BİR EĞİTİM?-1

NASIL BİR EĞİTİM?

 

Bu soru ilgili ilgisiz hemen herkesçe sorulmuş ve herkes kendi penceresinden kendi beklentileri ölçüsünde bir cevap vermiştir. Verilen cevaplar kişisel ve beklenti odaklı olunca ve beklentileri ölçüsünde çıkar hedeflendiğinde; elbette eksik bir bakış açısı olarak birilerinin o zamanki ihtiyaçlarını gidermeye yaramış ancak milletin, millet olarak aydınlanmasını temin edecek sağlam adımların atılmasına engel olmuştur. Temeli sağlam olmayan bir bina gibi eğitim de istenen neticeleri özellikle ülkemizde bir türlü vermemiştir ve bu gidişle de uzun yıllar boyunca vermeyecektir.

Tanımından, bakış açısına, yarattığı sınıfsal farkların diğerlerine tepeden bakışına kadar hemen her alanda ayrıcalıkların, avantajların oluşması, avantaj sahiplerinin bulundukları mevkiden aşağıdakileri hakir gördüğü bir kast sistemi inşa eden eğitim aslıdan nedir? Halk arasında kopukluk oluşmasının temel nedeni midir, yoksa alt sınıflarla üst sınıflar arasında farklı bir lisan mı inşa etmektedir, bu sorulmayan bir soru ancak ortada duran koskocaman gizli olmayan, apaçık ortada duran bir muammadır. Büyük sırlar o kadar büyüktür ki millet ola ki merak eder de arar diye ortaya apaçık bir şekilde konması ortada duran şeyin, herkese ayan olan şeyin sır olamayacağına olan safdil bir inanıştan kaynaklanan en mükemmel gizleme tekniği olarak asrımızın en büyük buluşlarından birisi olsa gerek.

Gerçekte asla isteneni vermeyen günümüz eğitim sistemleri dünyanın hemen her yerinde sorgulanmakta, dünyada birçok serbest, ya da anarşist diye nitelendirilebilecek akımın ortaya çıkması bugünlerde resmi eğitime olan muhalefetin zamanla nereye evrileceği belirsizdir. En iyi üniversite eğitimi denince akla gelen Amerika bu anarşist akımların şu anda en zirve yaptığı ülkedir. Sorular, sorular, sorular; belki de bir insana gerçekten düşünen ve işin aslında içeriğinin ne olduğunu algılayan birine sorulabilecek en zor soru da bu sorudan başka bir soru olamazdı. Nasıl bir eğitim?

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..