Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Nasıl Yani..!?

Nasıl Yani..!?
 

Bu bir insan olacak...


Annesi öldü, onu halası doğuracak..!
'' Kay Stanley (32) öldüğünde ailesi ve nişanlısı büyük bir üzüntü ve keder yaşadı. Ancak trafik kazasındaki bu trajik ölümün ardından 1 yıl sonra iki taraf Stanley’in nişanlısı Brett Vogel’in (34) bebek sahibi olma planları yüzünden büyük bir savaşın tarafları oldular.

Çünkü Vogal ölen nişanlısından çocuk sahibi olmak istiyordu. Kay Stanley’in annesi Gwen Bates (59)ise bu fikre başta karşı çıkmasına rağmen, halasının rahmine yerleştirilen embriyonun kızının çocuğu olacağını ve kendisinin de büyükanne olacağını belirterek, mücadeleye sonuna kadar devam edeceğini söylüyor.

Kazada ölen talihsiz kadının nişanlısı Brett Vogel, öldüğünde 10 haftalık hamile olan Kay Stanley’in ölmeden önce gerekli olabilecek durumlarda kullanılmak üzere dondurulmuş embriyolarını kullanarak ve bu embriyoyu kız kardeşinin rahminde büyüterek çocuk sahibi olacak.

Avusturalya’da yaşanan bu bebek savaşında bir taraf bebeği mucize bebek olarak tanımlarken, anneanne ise bebeğin bu şekilde doğmasının kızının da kabul edebileceği bir şey olmadığını söylüyor.

Bu plandan haberi olmayan ve duyduğunda kulaklarına inanamadığını belirten acılı anne, kızına yakın olmak için İngiltere’den Avusturalya’ya taşındığını ancak ölen kızının bedenini ülkesine götürmesine bile izin verilmediğini şimdi de onun bedeninin kullanıldığını ve bunu kabul etmeyeceğini söylüyor.'' (Milliyet-Dünya'dan)

Evet sevgili dostlar; ben bu haberi okuduğum zaman, tuhaf bir ürperti içerisinde kaldım...Tarif edilemez ve anlamsız ruh halleri içerisinde, haberi kendimce zihnimde yorumlamaya çalıştım...Ama; ne gariptir ki, herkes kendince haklı gibi bir sonuç çıkarttım diyebilirim...

Efendim, iki farklı kültüre sahip insan var...Bu iki insan birbirlerini sevmişler ve nişan yapmışlar...Hatta çocuk sahibi olmaya dahi karar vermişler...Evli çiftlerin, çocuk sahibi olmaya karar vermeleri, çok çok önemli bir karardır...Ne kadar önemlidir ?, Çünkü; kendinizden başka bir canlıyı dünyaya getirmek ve o canlının hayatına şekil vermek, öyle her babayiğidin verebileceği bir karar değildir...(Bana göre)

Diyelim ki çocuk yapmaya karar verdiniz; olaya sadece, ''Hadi hayatım bir tane çocuk yapalım varmısın...!?'' diye karar veremezsiniz...Kumdan kale yapmıyorsunuz çünkü...! Öncelikle; sizin birer parçanız olarak, bakmanız gerekmektedir...''Tıpkı babasına benziyor...'', ''bak bak bak gözler aynı annesinin gözleri...'', '' Elleri gördünmü ? minik minik benim ellerime benziyecek...'', '' Bağırması aynı kaynanamın bağırmasına benziyor...'', '' Gülüşü halasına benziyor...'', vb...vb..vb...

Olay; sana benziyor, bana benziyecek, kaynanam gibi olmasın, olayı değil...Tamamen, kendisi gibi olabilecek bir çocuk yetiştirmek için, çocuk doğurmak yada dünyaya getirmektir...! Nasıl doğması da önemlidir nihayetinde... yukarıdaki habere dönecek olursak; burada bir canlıyı dünyaya getirmeye karar vermiş, iki insandan bahsediliyorken, bir tanesinin sanki başına geleceklerden haberi varmış da, onun için de önlem almaya karar vermesi gerekmiş... Embriyonun dondurulmasını isteyerek, gerekli olursa kullanılması için, tıbbi destek almış olması, olayın asıl çıkış noktası...Yani; henüz embriyo halindeki bir canlıyı, her türlü olumsuz koşula karşı korumak amaçlı bir karar var ortada...Kışın kullanılmak üzere, deep-freezer'de saklanılan bezelye değil...! (Allah rahmet eylesin Gregor Mendel'e..!)

Hak vaki olup da; Anne adayının, korktuğu başına gelmiş ve cennete göç etmiş...Asıl kıyamet bundan sonra kopmuş...Baba adayı genç adam, Hala adayı genç kadından yardım talep etmiş, Babaanne adayı ilk başta karşı çıkmasına rağmen, olayı kabul etmiş ama, olaya Anneanne adayı gözü ile bakmaya başlayarak, mücadele edeceğini belirtmiş...Asıl anneanne adayı ise, olayı duyduğunda şok geçirmekle beraber, kızının cenazesinin kendisine verilmemesine ve daha da fazlası, Kızının Embriyolarının kullanılmasına tepkisini göstermiş...

Bütün bunlar; dünyaya gelmesini isteyen Baba adayı, Hala-Anne adayı, Babaanne-Anneanne adayı ve Asıl Anneanne adayı arasında bir savaş mevzuu olmuş...Herkes olaya, farklı pencerelerden veya çerçevelerden bakabilir...Ama asıl bakılması gereken; Embriyo halindeki bir canlının, dünyaya gelmesi için, insanların verdiği mücadelelerden habersiz, deep-freezer'den çıkartılıp hayat mücadelesine dahil edilmesidir...

Son sözümüz; '' Bana; okuduğum kitapların hangisinin en güzel olduğunu sorsalar, hiç duraksamadan 'Annem' derdim...'' (Abraham Lincoln)

Herkese sonsuz saygı ve sevgilerimle sevgili dostlar...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..