Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Dünya
 

NATO ne işe yarıyor?

NATO ne işe yarıyor?
 

NATO bir zamanlar soğuk savaş devrinde dünyayı komünizm tehdidine ve SSCB ye karşı korumak için kurulmuş bir askeri birlikti. Bugün bu tehlikeler gündemde olmadığı için varlık nedeni sorgulanan bu birlik hala dünyaya karışmaya devam ediyor. Amaç,  ABD’nin çıkarlarını dünyaya karşı korumak, Avrupa’nın güvenliği için ABD nin katkı koymasını sağlamak.

NATO’nun Türkiye’yi koruduğu masalını dinleyerek büyüdük. O mu Türkiye’ye muhtaç, biz mi ona muhtacız hala aklımda cevabı bulunamamış sorulardır.

İçten içe karıştırıp siyasi çalkantılara sebep olduğu bir yana, ülkenin silah teknolojilerinin sınırlandırılmasından, silah alımlarına kadar ve bu silahların nerelerde kullanılacağına kadar her işine karışmış bir kurum. Zamanında çekiç güç olarak doğuda bulunmuş birliğin, PKK ya yardım ettiğini de çok duyduk okuduk. Bunu emekli paşalar da gayriresmi olarak beyan ettiler.

Terör, uluslar arası siyasetin kirli elleridir. Her ülkede çeşitli etnik kökenli halklar birlikte yaşar. Emperyalist güçler istediği zaman ellerini uzatır bu halklar üzerinde oyunlarını oynar, karıştırır, terör yaratılır ve zamanı geldiğinde ülkeye girilip gereği yapılır. İktidar bir şekilde alaşağı edilir.

NATO, Libya ve diğer arap ülkelerinde bunu yaptı. Sözde iç karışıklığını gidermek için ülkelere girdi ve amacı olan iktidarı devirme işlemini yerine getirdi. Ülke halkları da heyecana kapılarak, galeyana gelerek bu kirli amaca hizmet etti.

Kaddafi’nin görüntüleri bunu bir kere daha hatırlattı bize. Dün “NATO’nun Libya’da işe ne” diyen başbakanımız sonra bu saldırıların destekcisi oldu. Sırada arkadaşım dediği Suriye lideri var. Dün arkadaşım dostum dediği Esad’la şimdi düşman gözüküyor.

Üyesi olmakla bir zamanlar övündüğümüz NATO madem bizi iç ve dış tehlikelere karşı koruyacaktı ve böyle bir taahhüdü vardı, otuz yıldır terörle boğuşuyoruz biz, o zaman NATO nerede ve ne işe yarıyor diye sormak istiyorum.

NATO istedi diye topraklarımızda bir füze kalkanı kurulacaktı, bunun bize bir faydası var mı? İran’a yönelik savaş oyunları bizim komşularımızla aramızı daha fazla açmaz mı? Bizim ihtiyacımız öncelikle terör belasından kurtulmak değil midir? Niye bu konuda yardım etmiyor, bu beladan kurtulmamızı sağlamıyor NATO. Teröristler bunca silahı, yiyeceği, içeceği, giyeceği, mühimmatı, cephaneyi nerden ve kimlerden buluyor sanıyorsunuz. Sözde uydular adım adım takip ediyorlardı ya, hani neredeler?

Kendi istedi diye gitti arap baharı adında hareketleri düzenledi, iktidarları devirdi. Liderleri yerlerde sürüklendi. İşleri bitti, ABD çıkarlarına göre ayarladı durumu, şimdi dönerler. Ama ABD çıkarlarına hizmet eden diğer arap ülkelerinin jandarması konumunda halen. Yıllardır bu kuruluşa hizmet ettik, Niçin bizim yanımızda değiller bizim canımız yandığı zaman?

Bizim artık canımız çok yanıyor, bu kuruluşa inancımız da kalmadı. Bu kuruluşun kirli emellerine daha fazla alet olmayalım.

Zamanında “NATO’ya hayır” derken bugünleri görüyorlarmış. Bütün dünyayı haraca kesen emperyalist güçlerin çetesi gibi davranıyor günümüzde. Ama hukuki kılıflar geçirilmiş, gerçek yüzü saklanmış bir çete.

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..