Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Nato ve ABD Türkiye'ye Dost Olabilir mi?

Nato ve ABD Türkiye'ye Dost Olabilir mi?
 

Amerika’nın PKK’ya yıllardır destek verdiği biliniyor. PKK Türkiye’nin bölünmesini istiyor. Aslı tamamıyla Batı Avrupa ve Amerika tarafından desteklenen çok yönlü, çok ülkeden yardım alan bir terör örgütü. Amerika’nın Irak harekâtlarıyla desteklendi ve dağılan ASALA’nın yerine çok daha bu ülkenin vatandaşlarını kullanmak suretiyle bizi dışarıda avlamak yerine ülkemizde avlamak üzere kuruldu.1982 12 Eylül’ü ile Amerika’nın bağlantısı olduğuna göre ve PKK da ilk eylemlerini bundan sonra yaptığına göre, silahları arasında bol sayıda Amerikan silahları olduğuna göre PKK’nın hamisi Amerika’dır.

Amerika’nın hâlihazırda güneyimizde bize silah sıkan kişileri YPG, falan isimler adı altında silahlandırdığı biliniyor. Yüz bine yakın kişiyi bize karşı eğittiğine göre sonuçta bir gün ya bize karşı ya da bize karşı silahlandırdığı biliniyor.

Amerika’nın desteği kesin. Amerika Türkiye’ye müttefiklikten öte bir şey. Bunun ne olduğunu biz sıradan insanlar ne olduğunu anlayabiliyoruz. Elimizi kolumuzu bir şekilde bağlamış bir ABD. Düşman ama resmi olarak ilan edemiyoruz.

Fransa’nın desteği kesin. Alman ve Hollanda da mevzu Türkiye olunca normalde birbirlerinden nefret etmelerine rağmen Türkiye mevzu olunca en fazla yatırım sahibi şirketlerin bu ülkelere ait olmasına rağmen PKK ve diğer Türkiye karşıtı tüm gruplara destek vermekte sakınca göstermiyorlar.

İtalyan mayınlarıyla askerlerimize tuzak kurduklarına göre İtalya da bir şekilde destekliyor.

Yunanistan destekliyor. Irak ise bir şekilde hâkim olamadığı bölgede bize karşı desteklendiğine göre çaresizliği ile destekleniyor.

Dev-sol, Dev-yol, Tikko gibi terör örgütlerinin yöneticilerinin de Avrupa’da bulunduğu himaye gördüğü biliniyor.

Türkiye’de yerleşik bir cemaatin üyeleri yıllarca çeşitli ülkelerde okullar açtılar. Üniversite profesörlerinin vize alamadığı ülkelerde okullar açtılar. Ortalama üniversite mezunun haritada yerini bilmediği yerde okullar açtılar. Bu gücün arkasındaki gücün ABD olduğu olabileceği yıllardır sorgulanmadı.

Güneyde veya Suriye’de kesin Amerika zaferi Türkiye’nin bölünmesidir. Amerika ve Rusya’nın rekabeti hatta birbirini kırması iyidir, birlikte hareket etmesi ise Türkiye’nin kesin işgali ile sonuçlanan sonuçlara neden olabilir. NATO şemsiyesi ya da NATO füzelerinin tehdidi altında hatta NATO işgali altındaki Türkiye’nin milli sıfatlı bir politikayı NATO ve Amerika’ya rağmen yürütmesi oldukça zordur. Zor olduğunu anlamak için ülkede daha kaç askeri ihtilal, milli kimliğe sahip işletmelerin tasfiyesi, telefondan köprüye, limandan şekere, tarımdan eğitime birçok konuda tasfiye ve terör organizasyonu ve yıkım yaşanması gerekiyor doğrusu takdirlere…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..