Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Basketbol
 

NBA Yarı Finalleri

NBA Yarı Finalleri
 

Pau Gasol'dan beklentilerim büyük.


Sonlara yaklaşırken bu sezonun en iyi 4 takımı geriye kaldı. Detroit Pistons karşısında gururumuz Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic vardı. Orlando Magic için aslında şartlar iyiydi. Detroit’in en iyi oyuncusu Chauncey Billups sakatlanarak son maçlarda oynamadı. Fakat Orlando bu fırsatı değerlendiremedi. Normal sezona çok iyi giren Dwight Howard play-off öncesi formunu kaybetmeye başladı. Nihayetinde Detroit karşısında pek varlık gösteremedi. Yine büyük umutlardan R. Lewis, Detroit karşısında etkili olamadı. Detroit gibi bir takımı bu haliyle yenemezsen başka zaman hiç yenemezsin.

Diğer temsilcimiz Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz ise bir ara durumu 2–2 yapmasına rağmen seriden 4–2 mağlup ayrıldı. Geçen yıl takımın yıldızı Carlos Boozer takım elenince Mehmet Okur ve Andrei Kirilenko’yu kastederek “Takımdan bazıları erken tatile çıkmışlar.” gibi sözler etmişti. Oysa bu eşleşmede Mehmet Okur ile Andrei Kirilenko üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Carlos Boozer ise Lakers karşısında dağıldıkça dağıldı. Yıldız oyuncular böyle maçlarda ortaya çıkar.

Konferans finalleri ya da NBA yarı finallerinde ne olur? Bu eşleşmelerde ne gibi sonuçlar çıkar?

Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs mücadelesinde gönlüm Los Angeles Lakers’tan yana. Tim Duncan’ı, 2004 Dünya Basketbol Kupası’nda İspanya-ABD maçında çok zorlayan Pau Gasol artık Lakers oyuncusu. Gasol gelmeden önce öylesine bir takım olan Lakers, Gasol’un gelmesiyle şampiyonluk adayları arasına girdi. Gasol’un en iyi yanı ayak oyunları. En zayıf tarafı defalarca sakatlandığı yine ayakları. Bu seride tahminim maç sonuçlarının birbirine yakın geçeceği şeklinde. 7. maç görülebilinir. Sıkıcı oynayan San Antoino Spurs takımında heyecan veren oyuncular Ginobili ile öldürücü yedek Robert Horry. Lakers seriyi kazanmak istiyorsa baskı altında toz gibi dağılan Tony Parker’ı sindirmelidir. Tony Parker iyi bir oyuncu ama özgüvenini kaybettiği çok maç hatırlıyorum. Kesinlikle bu seri nefes kesecek.

Doğu tarafında ise normal sezonda en iyi galibiyet yüzdesine sahip iki takım finalde. İrlandalıların takımı diye bilinen Boston Celtics ile Detroit Pistons finale çıktı. Çok güçlü bir kadro kurup normal sezonda fırtına gibi esen Boston’a finallerde bir şeyler oldu. Buraya kadar iki seriyi de 4–3 kazandı. İşin ilginci tüm iç saha maçlarını kazanırken üstelik rakiplerini ezerken deplasmanlarda farklı yenilgiler aldılar. Saha avantajı sayesinde buralara kadar geldiler. Tahminime göre bu seri çok rahat şekilde Boston tarafından kazanılacak. Çünkü Boston’un silahları çok fazla. Savunmasıyla ünlü Detroit hangi yıldızı savunacak bilemiyorum. Üstelik savunmayı en çok terleten oyuncuların başında Kevin Garnett gibi bir dev nasıl durdurulacak?

Bu sene iç saha maçları çok önem kazandı. Kolay kolay deplasman zaferi yaşanmadı. Tespitlerime göre NBA seyircileri takımlarının maçlarını tiyatro seyreder gibi izlemektense daha aktif görüntü çiziyorlar. Takımlarının tişörtlerini tüm salonun giymesi benim gibi uzaktan seyredenlerin çok hoşuna gidiyor. Bir bakıyorsun Lakers stadı sapsarı, Boston yemyeşil.

Michael Jordan’dan sonra NBA izlenme oranları düşmekteydi. Son yıllarda tekrar artış başladı. Şöyle eski zamanlarda olduğu gibi Los Angeles Lakers-Boston Celtics finali de olursa izlenme oranları tavan yapar.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...