Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Kentleşme
 

Ne idik, ne olduk?

Ne idik, ne olduk?
 

Banka hesaplarımızda sanal paralarımız var. Öylece duruyorlar. Arada bir bilgisayarların soğuk tuşlarına basıp bakıyoruz internetten, duruyorlar mı diye.. Son model arabalarımız, hani borçlanıp harçlanıp, kredi alıp edindiğimiz sonra da kapalı garajlara hapsettiğimiz, en yakın arkadaşımıza bile vermediğimiz oyuncaklarımız. Hatta bırakın başkasına vermeyi, kendi çocuklarımızın ayakkabılarını çıkartıp içine oturttuğumuz, en ufak bir ses işittiğimizde servislere koşturduğumuz yegane varlıklarımız.

Dün, hepimiz yalınayak sümüklü çocuklardık. Bugün ise “birey” olduk. Kimseleri yanımıza yaklaştırmıyoruz. Bireysel güvenlik alanlarımız var. Herşeyi birey başarıyor. Büyüyor, okuyor, çalışıyor, yükseliyor.. Böyle olunca da paylaşmak nedir bilmiyoruz.

Hırslarımız bizden iki adım önde gidiyor, peşinden koşturuyoruz ama nafile. Hiç aklımıza gelmiyor durmak. Bırak gitsin, nereye isterse gitsin. Belki bir süre arkasından bakakalırız ama önünde sonunda bir duvara çarpışını ya da uçurumdan yuvarlanışını görürüz.

Ama öyle olmuyor, koşturuyoruz peşinden. Çarptığında ya da yuvarlandığında durabilmek imkansız, biz de peşinden.. İşte o zaman anlıyoruz nasıl bir boşluğa düştüğümüzü. Yanıbaşımızdaki haykırışları duymazken, arabanın sol arka çamurluk içinden gelen sesi bir yarasa hassasiyetiyle tespit ediyor ve uykularımızı kaçırıyoruz.

Bencilliğimizin sınırı yok. Biran önce bitirelim, tüketelim de çocuklarımıza bir şey kalmasın. Hepimiz daha fazla kazanmak peşindeyiz. Şirketler daha fazla satabilmek derdinde. Her yıl planlar, programlar önceki senelere göre daha çok sıfırlı. Kampanyalar, vadedilen hayaller, yaşam tarzı masalları ve doymak bilmeyen nefislerimiz. Gazetelerde okuduğum şirket entrikaları bizim de oldukça küreselleştiğimizi gösteriyor. Artık dizilerimiz bile Dallas'ın ve Hanedan'ın yerli versiyonları olarak karşımıza çıkıyorlar. Futbolda ise ne gurur vericidir ki, çok daha önce küreselleştik. İtalya'da ve Almanya'da stadyumlarda şiddet, arbede ve ölümler yeni yeni başlıyor. Bu konuda biz oldukça deneyimliyiz.

Neyse benim çok fazla param yok. Onun için Rus hackerlar şifremi araklamaya kalkışmamışlar. Arabam da altı yaşında. Direksiyon kutusundan ses geliyor ya neyse, baktırmak yazdıklarımızla çelişeceği için öyle kalsın.

 
Toplam blog
: 9
: 1126
Kayıt tarihi
: 05.07.06
 
 

Tevellüdüm 1970, evliyim ve bir oğlum var. Nedense iflah olmaz bir muhalifim. Doğma büyüme İstanb..