Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Ne utanç verici bir durum. Hala vatan haindirler

Ne utanç verici bir durum. Hala vatan haindirler
 

Bir ülke düşünün ki içinde barındırdığı karakterler ile rol aldıkları oyun sahnesinde birer kahraman haline getirerek kendilerini halka sundular;  Oysa her karakter kendi çevresinde bir döngü haline gelinerek bir sistem yaratarak, kendi bildiklerini okumaya, tartışmaya varacak bir boyutta getirerek ,kendilerini halkın gözünde kahraman yaptılar.

Oysa bugün geldiğimiz noktada bu kahramanlar televizyon kanallarında ne tartışmayı bilmekteler, ne de üslup tarzları acısında göze, kulaklara bir anlam kazanmadılar , sadece var olan toplumu körüklemeye götürmektedirler. Buna bir de ülkede ki eğitim seviyesinin düşük olduğunu düşünürsek, bu karakterler ister istemez benimsen iliyor. Gerçek anlamda bu karakterler içinde bulunduğu konumdan kendisini ön planda tutmak ,için elinde geleni yapsa da, aslında düştüğü durumda kendini ifade edememekten dolayı bir kahraman oluyor.

Nazım hikmet Ran’’Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ……

Nazım hikmet vatan hainliğine devam etse de bu kahramanlar her gün bir şehit haberi ile sarsılmadan vatana hizmet etmektedirler. Doğu’su ile batısı ile dilleri ayrı; ama vatanları bir olan bir uygarlıkta gelen bir milleti bu kahramanlar sadece izlemekle kalmıyorlar aynı zamanda köstebek gibi kurcalayıp durmaktadırlar. Vatan haindir ‘’Nazım Hikmet’’, vatan haindir ‘’Deniz Gezmiş, Yusuf İnan, Mahir Çayan’’ Vatan haindir ‘’Uğrun Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Adnan Menderes‘’ Vatan hainlikleri devam etmektedir.

Kendi ülkesi için Amerikan Emperyalizmine karşı çıkan  vatan haini olarak bizlere yansıttıkları aslında  vatanını seven, değer veren yurtsever gerçek kahramanlardır. Ülkesini koruyan, ülkesinin geleceği kahramanlarca savunan üç fidanın, Nazım Hikmet Diğer yazarlarımız hala vatan hain olarak algılaması ne kadar utanç verici bir durumdur. Gerçek kahramanlar hiçbir zaman unutulmazlarken, kendini kahraman olarak görenler ise yok olup gidecekler. Televizyon kanalarında bu kahramanlar toplumu yozlaşmaktadırlar.

Oysa bir toplumu yöneten devlet mekanizması vardır. Bırakında devlet görevini en iyi şekilde zaten yapmaktadır. Ülkemiz geçmişten günümüze gelindiğinde daha da güçlü olma yolunda devam edip gitmektedir.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..