Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Fil etkisi- kelebek etkisi

Fil etkisi- kelebek etkisi
 

natura


Hani bir teori  var, dünyanın herhangi bir  yerinde bir kelebek kanadını çırpsa ,uzakta bir yerlerde fırtına oluştururmuş. 

Günümüzde hoyratça harcadığımız dünyamızda bu etki kelebek etkisi olmaktan çıkıp FİL ETKİSİ'ne  dönüştü.Şu anda haberlerde ''TAYFUN FELAKETİ'' ni veriyor.

Fil etkisine gelinceye kadar çok sinyaller verdi, uyardı, can çekişiyorum, benimle oynamayın, yapmayın ,bu sizin de  için hiç iyi olmayacak dedi ama dinlemedik.

Denizleri toprakla doldurduk, akar sularımızı kirlettik, her türlü teknolojik kirlilikle havamızı bozduk, ozon tabakamızı önce deldik,sonra genişlettik. Aç gözlerimizle yağmur ormanlarımızı katlettik ,

Okyanus kıyılarında son yıllarda gerçekleşen tayfunlar, fırtınalar, muson yağmurlarının daha uzun sürmesi, ülkemizde aniden yağan ve sellere dönüşen yağışlar da size ''FİL ETKİSİ ''gibi gelmiyor mu?

Bir kelebeğin  kanat çırpışından buralara geldik, çok değil 1900' lü yıllarda dünyamız kendi düzenine sahipken ,biz hiçbir şeye dokunmamışken , doğal haliyle daha yaşanılabilirken, her türlü kirlilik yokken, insanoğlu kendi sonunu da hazırlayan durumları adım adım gerçekleştirdi.

Bir kelebeğin kanat çırpışı, şimdi '' FİL ETKİSİNE''  dönüştü.

Sonumuz '' FİLLERİN ETKİSİNE '' dönüşmeden , ülkeler ve bireyler olarak ne yapmalıyız bunu yeterince düşünelim ve sorgulayalım .

 
Toplam blog
: 35
: 1336
Kayıt tarihi
: 23.08.08
 
 

RESİM ÖĞRETMENİ Emekli resim öğretmeniyim. Kendi atölyemde öğrencilerimle resim çalışmalarıma devam ..