Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Ne yapmalı?

Ne yapmalı?
 

Başın sağ olsun ülkem


Klasik hamasi (TDK’ya göre hamaset, “Dinleyenleri etkilemek veya heyecanlandırmak amacıyla yapılan abartılı anlatım) Türk  tipi koruma ile zafiyet  vardı yoktu söylemlerini bir tarafa bırakarak, bende birkaç şey söylemek istiyorum.

Bilindiği üzere Ülkemiz demokratik parlamenter sistemi ile yönetilmektedir. Yönetim açısından, Demokrasi, kendi mantığı gereği, bir “tercih” rejimidir, değişik alternatifler arasından halkın seçim yapmasıdır. Dolayısı ile demokraside, ekonomik modelin de, kadroların da, insanların alternatifi vardır; alternatif olmayan tek şey, demokrasinin kendisidir.

Türkiye’nin genelde olduğu gibi günümüzün meselesi, çoğulcu demokratik, üretken, adaletli ve çağdaş bir toplumu, bugünün ve geleceğin sorunlarını dikkate alarak, gelişmeleri hesaplayarak, sağlam bir kurumsal temel üzerinde yükseltmeme meselesidir.

Terörle mücadelede, siyasi, ekonomik, sosyo-kültürel, askeri, eğitim, hukuk, sağlık vb. ilişkili tüm konu başlıkları ile değerlendirilerek topyekun mücadele edilmelidir. Ancak, Ülkemizin doğal çelişkilerini, ekonomik, siyasal mücadelelerini, barışçı bir ortamda uygar çerçevede çözmek ana tema olmalıdır. Bu konuda, zamanı ve tüm parametreleri iyi kullanmak gerekir. Bütün bunlar Türkiye’miz için birer hayal değildir. Topluma ve insanına güvenerek gelecek mutlaka daha güzel hale getirilebilir. Terörle mücadelede; hukuktan, özgürlükten, demokrasiden asla vazgeçmemeliyiz.

Bu konuda Ulusal Önderimiz Atatürk’ün 1923 yılında ifade ettiği “ Hükümetin varlığının sebebi ülkenin asayişini, milletin huzur ve refahını sağlamaktır. Bütün ülkede gerçek bir asayiş hâkim olmalıdır. Millet büyük bir huzur ve güven içerisinde müsterih bulunmalıdır. Ülkemizin herhangi bir köşesinde halkın güvenliğini, devletin bütünlük ve asayişini bozmaya kalkışanlar devletin bütün kuvvetlerini karşılarında bulmalıdırlar.’’ sözleri esas alınmalıdır.

Terörün nedeni emperyalizmden bağımsız düşünülemez, nedeni ne olursa olsun; yapmamız gereken yaşadıklarımızdan ders alarak, konumlarımızı, duruşumuzu değiştirmeden, iktidar da olsak muhalefet de olsak, akılcı ve sağduyulu davranıp terörün amacını gerçekleştirmesine engel olmaktır. Terörün iktidarına asla izin vermemektir.

İstanbul, Beşiktaş’ta hain saldırı nedeni ile 9’u sivil, 30’u polis, yaşamını kaybeden toplam 39  kardeşimizin ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar dilerim.

Ulusça başımız sağ olsun.

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..