Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '22

 
Kategori
Güncel
 

Ne yapsak? Ne yapmasak? 1

“Kaliteli Birliklerin Sırrına Eremeden”

(1)

Zaman zaman kişiler bir araya geliyorlar. Çoğu zaman bir çalışma planı olmaksızın amaçsızca bir kalabalık oluyor bu toplanma oluyor genellikle.

Neden?

Çünkü bir planlama yok.

Amaç yok.

Var da net değil, amaçlar net olmazsa ne olur?

Kimse, hiç kimse ne yapacağını bilemez. Bu birliktelik insanlara bir şeyler kazandırmalıdır, sohbet edilebilmeli ya da fikirler ortaya çıkmalıdır?

Oluyor mu?

Hayır, olmuyor nasıl olsun?

Kimsenin birbirini dinlemediği, dinlerse de şartlı dinlediği, bir açığını yakalayınca yıldırım gibi şimşek gibi karşımızdakini bozmayı daha da kötüsü en zayıf anını bekleyip kurnaz bir tilki gibi avını alt etmeyi düşleyen bir durumdayız çoğu zaman…

Neden böyle?

Kültürel olarak bizler, birliğin dirlik olduğunu biliriz, birlikten kuvvet doğduğunu idrak ederiz, bu konuya dair bir sürü masal ve hikâye dinlemişliğimiz vardır ama nedense bu asla olmaz.

Çocuklar vardır, nedense ailelerinin kopyası olan o çocuklar… Çok acımasızlardır, bir kusuru olmayagörsün içlerinden birisinin. Onunla alay ederler, aşağılarlar, sürekli döverler, dövmeseler bile adam yerine koymazlar, neden bu kadar acımasızdır bu küçücük çocuklar? Aileleri yüzünden olmalı ya da çevrelerinden öyle gördüklerinden kim bilir? Sebep ne olursa olsun, sonuç böyle olunca izaha muhtaç normal olaraktan…

Bir grup, bir yolculuk, bir adım bilinçsizce atılır mı? Atılır neden olmasın?

Atılır atılmasına da o yolculuk, yol nereye varır? Hiçbir yere gitmeyen bir yolculuğa çıkmaya ne gerek var o zaman?

İyi de birlik olduk diye yolculuk mu yapmalıyız diyebilirsiniz. Dursak olmaz mı?

Dünya dönüyor, durmazsınız, siz dursanız da durmasanız da yola devam diyen birileri var… Değil, değil dünya böyle diyor, takvimler falan, hep ileri, dönüyor durmadan.

Ne yapmalı da hayatı, yolculukları daha değerli kılmalı? Vakit değerli çünkü. Düşüncelerini söylemeyenlerin yerine düşüncelerini söyleyenler karar veriyor. Ne kadar kötü karar olduklarının bir önemi yok.

Duruyor ve düşünüyorum; biz bu muyuz? Bu kadar mıyız? Buysak eğer, bu şartlara da ziyadesiyle layığız.

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..