Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Spor
 

Ne yapsın Fenerbahçe...? Bilic 'i mi alsın..?

Fenerbahçe ' nin bu anlayışla Bursaspor gibi oyunun her anında pozisyon yaratmayı hedefleyen bir takımı yenmesi çok zordu.Nitekim yenemediler de. Kendi sahanda Orta sahayı çabuk geçen,çok hızlı ve güçlü 2 tane forvet oyuncusu bulunan bir takıma karşı ortasaha üstünlüğünü kaptırmayacaksın.Zaten rakibin tüm özgüveni Belluschi ve Jouse gibi parlak ayaklara sahip orta sahasında..

Bu 2 adam ile maçın genelinde Fernandao ve Bakambu arasında ki pas trafiği çok iddialı idi. Bir de Volkan Şen in Bursaspor da ki eski günlerine dönüş performansı eklenenince ortaya güzel koreografi çıktı. Fenerbahçe de Alper potuk ,Gökhan ve Mehmet topal oyuna zindelik kazandıran isimler.Ancak bu oyunculara mutlaka oyun içerisinde takviye şart. Özellikle bu 3 isimden 2 sinin kademe görevleri ağır basınca orta saha da etkili bir oyun göremiyoruz.

Bursaspor gücünün farkında bir oyun ortaya koyduğu için oyuncular arası yardımlaşma gerçekten müthiş.Bir gol atıyorlar ; Saha içerisindekiler ayrı seviniyor,saha dışındakiler ayrı...

Böyle bir takıma karşı sürekli oyunda kalman lazım. Kalamazsan bir şekilde seni santim santim kendi sahana iter.Nitekim öyle de oldu.Bursaspor lu oyuncular rakip defans hattında kalabalıklaşınca istedikleri gibi top trafiğini idare ettiler.Üstelik bu takım da Fenerbahçe den gönderilen Holmen az iş yapmadı bu sene.. Doğru yabancı oyuncu almak çok önemli..Emenike,Diego gibi isimlerin performansı çok daha ön plana çıkmalıydı.. Türkiye de kaliteli oyuncu sayısının azlığı oyun içerisinde yabancı oyuncuların etkisini kat be kat arttırıyor. Bu ayrıntı unutulmamalı..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..