Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '09

 
Kategori
Magazin
 

Ne yaptın be bacım?

Ne yaptın be bacım?
 

Ünlü bir sanatçımız ergenliğe yeni girmiş oğlunun ergenliğe girişini ona 400 milyarlık bir araba alarak kutlamış. Anam bu nedir böyle ya?

Konunun uzaktan yakından paralı olmakla da ilgisi yok. Bir insan, özellikle de bir anne nasıl çocuğuna böyle bir kötülük yapar. Türkiye gibi aç bir ülkede 19 yaşında bir çocuğun altına böyle bir araba verirsen ne gibi sonuçlar yaratabileceğini de hiç düşünmez misin be “bacım”? Sonra televizyonlarda ben bir evlat değil bir canavar yaratmışım diye üzülmesin. Kendisi de pek yardımsever, pek Türkiye’nin güven endeksinde en güvenilir çıkan bacılarından biridir halbuki, neden böyle bir hataya düştü ki?

Bir çocuğun en önemli çağında ana-baba şımartması yüzünden hayati kararan o kadar çok insan tanıdım ki. Bunlar hepsi şımarık, iki lafı bir araya getiremeyen, toplum içinde dikkat çekmek için abuk sabuk hareketler yapan, araba gazına basıp, karı kız götürmekle gününü dolduran, egonun tavan yaptığı içler acısı kişiliklere sahip oluyorlar. Hani oğlunun piyano çalma yeteneği vardır, madem de zenginsin bas parayı al 150 milyarlık piyano veya ne biliyim çocuk tüccar ruhluysa madem de okumayacak aç bi işyeri bir faydan olsun yahu. 400 milyarlık araba ne yahu? Çocuğa hak etmediği ve belki de hayatı boyunca hak edemeyeceği bir şeyi vermek doğru mudur? Ha böyle bir arabayı bacımız kendi kullanabilir, çalışmış kazanmış hak etmiş, üstünde de abes durmaz ama oğluna alma mantığını hiç anlamadım.

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..