- Kategori
- Gündelik Yaşam
Ne Yüce Bir Millettir Şu Türk Milleti!

Bir milletin meclisinde bir bakan düşünün, yardım için vatandaşına dağıttığı prinçlerin bir kısmı küflü çıktı diye istifa ediyor. Aynı milletin meclisinde bir bakan daha düşünün ki, yıkıcı bir depremden sonra vatandaşın imdadına geç yetiştim diye intihar ediyor. Haliyle, her bakımdan bize çok uzak olan bir ülke ve milletinden bahsediyorum. Bu ülke Japonya. Peki ya Türkiye'de neler oluyor?
Yüzyıllardır dile getirdiğimiz onurlu, gururlu, namuslu bir millet olarak bizim meclisimizdeki insanlara bakalım bir de:
- Düne kadar bir varlığı olmayan bir insan, babası başbakan olunca kendine bir 'gemicik' alabiliyor.
- Mısır ticareti ile uğraşan oğluna bir Maliye Bakanı, ayrıcalıklı yasalar çıkartabiliyor.
- Eski raylar üzerine hızlı tren koyularak yüzyılın tren kazası faciasına imza atan, trilyonlar harcanarak yapılan duble yolları çöken, karadeniz sahil yolu denize gömülen bir devletin Ulaştırma Bakanlığı, bu başarıları nedeniyle iki dönemdir aynı insana teslim edilebiliyor. O insan da, hiç yüksünmeden o koltukta rahatça oturabiliyor.
- Bir ülkenin başbakanının vatandaşı ile sohbeti şaşırtıcı boyutlara ulaşabiliyor.
- İktidara gelirken ve iktidardayken desteğini aldığı medyaya, bir açığının ortaya çıkarılması ile birden rest çekebiliyor, şantaj yapabiliyor.
- Üç yıldır süren Ergenekon davasında halen somut sonuçlar ortaya çıkarılamazken, bu davaya ve tutuklamalara tam destek veren, cezaevlerinde yaşanan ölümlere ve ihmallere gözlerini yuman başbakan, Almanya'da tescillenmiş ve ipin ucu Türkiye'dedir şeklinde sonuçlanmış bir dava karşısında hiddetleniyor ve ısrarla davaya konu derneğin Türkiye ayağını bir kalkan gibi koruyabiliyor. Ve bu davanın önemli bir ismi, halen bu ülkenin bir kurumunda en üst düzeydeki yönetici olarak görev alabiliyor.
Devlet ihalelerindeki kayırmalar, elektriğe ve petrole yapılan günaşırı zamlar, belediyelerdeki yolsuzluklar vs. vs...
Bütün bunlara rağmen hepsi halen tepemizdeler. Ve halen devam eden söylemleri de, ' İlk seçimde %50 ile iktidara geleceğiz' şeklindeki kendilerine olan aşırı güvenleri. Bu güven nereden geliyor? Bu kadar onurlu, gururlu ve namuslu oluşlarından mı, yoksa, 'meclis, milletin bir yansımasıdır' tezine inanışlarından mı?
Hangi millet daha onurlu, daha gururlu ve daha namuslu. Biraz beyninizi yorup kıyaslayın bakalım. Bu adamlar hala %50 oy alarak iktidar olma gayreti içerisindeler. Bu cesareti bunlara kim veriyor? Birazcık düşünsek buluruz bu 'kimleri' ama, kafa yormak gerek işte...