Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Necip Hablemitoğlu'nun feryadı Türk milletinin feryadıdır

Necip Hablemitoğlu'nun feryadı Türk milletinin feryadıdır
 

Kahraman Türk milletinin başı dik, bilgili, çalışkan, vatansever ve vatandaşsever evladı; adı gibi de 'necip' olan Necip Hablemitoğlu'nu 18.12.2002'de bir suikast sonucu kaybettik.

Tam yirmi beş yıl üniversitede devrim tarihini ve Atatürk'ü anlatmış. Bölücülerin oyunlarını milletine anlatmış. Alman vakıflarının yurdumuz üzerindeki hain emellerini anlatıyordu ki susturdular.

Hiç unutamıyorum bu akıllı Türk'ü...

Öldürülüşünün ardından okuduğum gazetelerde tahmin ettiğimin aksine kendisine geniş yer verilmedi. Bizim için mücadele eden düşünce adamlarının 'bizden' olması, takıntısını atamadık üzerimizden. Düşünce yelpazesini daraltarak bakarız yazara, çizere, sanatçıya... Necip Hablemitoğlu vatanseverdi bir o kadar da vatandaşseverdi. Bilgi veren ve tartışmaların yapıldığı televizyon programlarının Türkiye hocasıydı. Hocamızı koruyamadık; dört yıldır da katillerini adalete teslim edemedik.

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Profesör Dr.Şengül Hablemitoğlu, cinayetin ardından tam dört yıl geçmesine rağmen başlatılan soruşturmanın hiçbir gelişme kaydetmemiş olmasına isyan ederken, sitemini ''Aradan geçen süre içinde biz acımızı yönetmeyi öğrendik. Artık hiç kimseden beklentim yok.'' sözleriyle dile getirdi. Elbet bir gün bu milletin bir evladı Şengül hocamızın hayal kırıklığını giderecek adli ve idari başarıyı gerçekleştirecektir.

''Bu ülke birbirini sevmeyen insanlarla dolu maalesef. Necip'in konumundaki insanlar üzerinden bir takım pazarlıklar yapılıyor.'' bu sözler de Şengül Hablemitoğlu'nun. ''Bu ülke birbirini sevmeyen insanlarla dolu!..'' Bu sözü not edin ve biz neden böyleyiz diye de kendinize ve herkese sorun!.. Türk milleti birbirini yalnızca savaştan savaşa mı sever?..

Bu günkü Yeniçağ Gazetesi'nde daha da ayrıntılısını okuyabileceğiniz ''Cinayeti örtbas etmek istiyorlar'' başlıklı haberden:

''O'nun izinden gidecekler: Kızlarınız babalarını örnek alıyor mu? O'nun izinden gitmek istiyorlar mı? İzi düşen bir babaları var. elbette O'nun izinden gidecekler. Ancak gidiş şekli önemli. Ülkeyi sevmek ve ülke için çalışmak anlamında babalarının iizinden gideceklerinden eminim. Onların çok çalışacaklarını biliyorum. Sorumluluğu öğrendiler ve öyle bir iklimde büyüdüler. Necip Hablemitoğlu, yıllarca vatan sevgisiyle sürdürdüğü araştırmaları sonucunda Türkiye'ye zarar veren şer odaklarının hedefinde oldu. Ömrünün son günlerinde Alman vakıflarının oyunlarını deşifre etmeye çalıştı.''

Necip Hablemitoğlu Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde hocaydı; o aynı zamanda yazdığı kitaplarıyla ve yaptığı konuşmalarıyla da Türk milletinin hocasıydı. Portakal Çiçeği Sokak'taki evinin önünde katlettiler hocamızı.

Geride kalan eş ve kahraman evlatlar aynı yolda yürümeye devam ediyorlar. Şengül Hoca bir yayınevi kurup, rahmetli eşinin bütün yazılarıyla, kitaplarını yayınlayacak. Portakallar çiçeklerinden oluşacak yeniden; binbir sevgi ve emekle...

Ferdi Vatansever'e selam, sevgi ve yardım için: http://biryardimeli.bz.tc

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..