Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

05 Kasım '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Neden Doğal Anneyim?

Neden Doğal Anneyim?
 

Melisa ve Açelya tarlada - cizimim.com


Geçen hafta bir internet haber gazetesi Doğal Anneyim grubuma ve bana  "Türkiye'nin en doğal anneleri!" başlığıyla haber olarak yer verdi. Son aylarca pek çok sağlık ve gıda sektörüne yönelik seminerler, konferanslar dinliyorum, belgeseller izliyorum. Gördüğüm tek bir şey varsa o da tüm dinlediğim doktorların sağlıklı olmak için artık kimyasaldan uzak, toksinlerden arınmış bir hayat tarzını ve beslenme şeklini önermeleri.

Peki ben nasıl doğal anne oldum?

Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe 8 sene toplantı, etkinlik organizasyonu ve pazarlama çalışmaları yaptıktan sonra profesyonel iş hayatıma ara verip iki kızıma tam zamanlı annelik yapmaya başladım. Doğa ve hayvanlara olan ilgim araştırmacı yönüm ile birleşince doğal yaşam ve doğal yöntemlerle hayvan bakımını incelemeye başladım. İlk başta doğa ve doğal hayvan bakımı konularında bashico.blogspot.com.tr blogumda yazmaya başladım. Sonra farkettim ki doğal hayvan bakımı yapanlar çocuklarına da doğal yöntemlerle bakıyorlar. Çocuk sahibi olmaya karar verince doğal beslenme, alternatif tedaviler, homeopati, bitkiler, doğal doğum, emzirme konularına ilgim arttı. Zaman içinde okuduklarımdan ve tecrübe ettiklerimden gelen birikimlerimi dogalanneyim.blogspot.com.tr’de yazmaya başladım. Doğal çocuk yetiştirmek üzerine güvendiğim çocuk doktorumuz emekli olunca benim gibi anneleri buluşturmak için facebook üstünde Doğal Anneyim grubumu kurdum. Şimdi ne mutluyum ki etrafımda benim gibi düşünen ve doğal yaşayan pek çok arkadaşım, instagram hesabımda 2binden fazla ve grubumda 17bin üstünde takipçim var.

Bunları neden anlatıyorum? Çünkü artık pek çok anne ve baba sağlıklı çocuklar yetiştirmek için bir şeylerin ters olduğunu seziyor. Gıda ve sağlık sektörlerinin tekelinde, bizi hasta edip üstümüzden para kazanan çark içinde yaşamak istemiyorlar. İnternette bu uyanışa destek veren Food Inc., Hungry for Change, The Truth About Cancer, Forks over Knives gibi sayısız belgeseller çıkmaya başladı. Food Matters TV pek çoğunu izletiyor. Youtube’dan altyazılı bu belgeselleri izleyebiliyorsunuz. Anne ve babalar artık tek yolun dünyamızı kirletmeyen, bizi hasta eden kimyasallardan uzak ekolojik bir yaşam olduğunu anlıyor ve ilaçsız yöntemlerle, doğal beslenmeyle sağlıklı çocuklar yetiştirmenin yollarını arıyorlar.

Doğal yaşam ve annelikle ilgili yakında çıkacak kitaplarımın hazırlıkları sürüyor. Sizin için doğal anne tanımını şöyle yapabilirim: “Doğal anne benim gözümde çocuklarını doğal ebeveynlik esaslarına göre, dünyamıza, çevreye ve hayvanlara saygılı, ekolojik farkındalık sahibi yetiştirmeye çalışan annedir. Bunun için kullanacağı her türlü üründe çevreye zarar vermeyenini, doğal olanını seçmeye çalışır. Evde üretebileceklerini kendisi yapar. Doğal içerikli gıdalarla beslenir. Yapay, suni, zararlı kimyasal içeren, hormonlu, ilaçlı, fabrikasyon gıda ve ürünleri tercih etmez. Çünkü gıda, ilaç, temizlik sektörlerinin dayatmaları bizi doğallıktan uzaklaştırıyor dolayısıyla sağlığımızı da bozuyor.”

En son dinlediğim kanser belgesellerinden özetle toparlayacak olursam size...

Doğal yöntemlerle sağlıklı çocuk yetiştirmek için önerilerim

1. Hamile kalmadan en az 6 ay önce tıbbi gereklilik yoksa ilaç kullanmayın, hastalık anında doğal bitkisel tedavileri kullanın.

2. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenin. Organik, ilaçsız doğal ve yerli tohumdan üretilmiş gıdaları tercih edin.

3. İnsanların yapay olarak ürettiği gıdalardan ve katkı maddelerinden uzak durun. Doğada doğal formunda bulunan işlenmemiş besinleri tercih edin.

4. Evinizde doğal ve ekolojik deterjanları, kozmetik malzemelerini kullanarak vücudunuza giren zehirli kimyasalları azaltın.

5. Çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirmek için detoks yapan taze sebze ve meyve sularını içmeye alıştırın.

6. Çocuk doktorunuza danışarak uygun dozlarda günlük probiyotik, balık yağı, çörek otu yağı, bal, polen, propolis gibi bağışıklık kuvvetlendirici gıdaları çocuğunuzun beslenmesine ekleyin.

7. Hastalık anında çocuğun kendi vücuduna güvenmesi için telkinlerde bulunun. Vücudunun özellikle hasta kısmı dahil her bir parçasını sevmesini öğretin.

8. Hayatınızda iyileştirici etkisi olan size iyi gelen müzikler daima olsun. Bir müzik aleti çalın ya da dinleyin.

9. Her gün kahkaha atın. Hayatınızda günlük başınıza gelen olaylarla mücadele etme gücünüzü artıracak mizah duygunuzu daima kullanın, çocuklarınızın mizah duygusunu geliştirmeye çalışın.

10. Bağımlılık yapan her türlü gıda, alkol, sigara gibi maddelerden uzak bir yaşam hedefleyin. Gerekirse bu bağımlılıklarınızdan kurtulmak için profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

11. Çocuklarınıza doğal ve sağlıklı yaşam şeklinizle önce siz örnek olun. Onlar sizi taklit edecektir.

Doğal Anneyim Facebook grubumdan faydalanın

Doğal Anneyim grubumda müthiş bir bilgi arşivi oluştu. Anneler ateş, kusma gibi temel hastalıklar, doğal doğum, bebek emzirmesi ve ilk aylardaki beslenme gibi konularda birbirleriyle evde uyguladıkları doğal yöntemleri paylaşıyorlar. Bir yandan evde kendi yoğurt, kefir, peynir gibi gıdaları, ekolojik bulaşık ve çamaşır deterjanların tariflerini öğreniyorlar. Grupta ayrıca aile içi anne, baba ve çocuk özel ilişkileri de en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Doğal Anneyim grubuna katılmak isteyen anne ve babalardan grup kurallarına uymaları ve birbirlerine saygılı olmalarını bekliyoruz.. Özel bir holdingde üst düzey yöneticilik yapmış, Doğal Anneyim grubunun uzun bir süredir adminliğini yapan Gülay Zeynep hanım’a buradan teşekkür ederim. Kendisi sosyal medyada bir grubu yönetmenin şirket yönetmekten zor olduğunu belirtirken, her gün gruptaki özel paylaşımları denetliyor, herkesi gruba almıyor, üyeleri seçilerek kabul ediyor.

***************************

El yapımı, organik ve yenebilir anne-bebek bakım ve pişik kremimi gördünüz mü? Detaylar burada:

http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2013/07/hindistancevizi-yagl-ve-bocek-kovucu.html?m=1

***************************

Doğal Anneyim grubum ve bana ulaşabileceğiniz linkler:

Doğal Anneyim Blogu: http://dogalanneyim.blogspot.com.tr

Doğal Anneyim Facebook Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim

Doğal Anneyim Facebook Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim

Instagram @dogalanneyim: www.instagram/dogalanneyim

Twitter @dogalanneyim: www.twitter.com/dogalanneyim

Doğal Anneyim e-bülten ile takip: http://eepurl.com/TeYdX

 

sevgiyle kalın,

Başak Pirtini

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..