Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '07

 
Kategori
Sağlık
 

Neden domuz eti yemiyoruz?

Neden domuz eti yemiyoruz?
 

Bilindiği üzere domuz eti biz Müslümanlar için haram kılınmıştır, hatta yasaklanmıştır. Bugüne kadar bunun hem dinsel tarafı ön planda tutuldu. Diyanet Başkanlığı’nın da bu konularda zaman zaman açıklamaları olmuştur : "zararlı, kötü ve pis şeylerin" yasaklandığını, temiz ve faydalı olanların helal kılındığını ve İslamiyet’in beslenme konusunda da bazı temel prensipler belirlediğini, domuz etinin yasaklandığını" belirtiyor. Ayrıca, İslam bilginlerince domuz etinin yasaklanışıyla ilgili çeşitli gerekçeler ileri sürüldüğüne işaret eden Diyanet, şu bilgilere yer verdi: "Domuzun, fare ve kendi pisliği dahil birçok şeyi yemesi sebebiyle etinde insan sağlığına zararlı parazitler bulunduğu, domuz eti yiyenlerde domuz şeridi, domuz vebası gibi birçok hastalığın oluştuğu; domuz etinin cinsiyet hayatını düzenleyen hormonlar üzerinde olumsuz etki yaptığı, bol miktarda kolesterol ihtiva ettiği, damar sertliği, karaciğer ve kalp yetmezliklerine zemin hazırladığı ifade edilmektedir."

Domuz etini yememenin dini açısından sakıncalarının haricinde, bilimsel bir yanı var mıdır ya da Diyanet’in açıklamalarının bilimsel bir açıklaması var mıdır ?

Domuz etinin yenilmesi, dinimizce kesinlikle yasaktır. Domuz, pis olan gıdaları sevdiği için vücudunda fazla miktarda mikrop bulunur. Bunların başında insan sağlığı için çok tehlikeli olan trişin ve tenya gelir. Modern tıp, domuz etinin birçok zararını tespit etmiştir. Bunlardan bazıları;

1)ZEHİRLİ MADDELER : Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer. Kandaki fazla miktarda yağ atardamarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur. Ayrıca domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin çok çalışması gerekir. Burum lenf düğümlerinin (bademcik gibi) iltihaplanması ve şişmesine neden olur. Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI da denilen skrofuloz a neden olur.

2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT : Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanmalara yol açar. Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.

3)AŞIRI BÜYÜME : Domuzda büyüme hormonu çok fazladır. Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda ki büyüme hormonu vücudun düzensiz büyümesine neden olur. Ellerin ayakların yada kafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.

4)DERİ HASTALIĞI : Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde "imidazol" denilen maddeler kaşıntıya yol açar. Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.

5)TRİNŞİN : Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastalık yapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür. Bu hastalığın tek kaynağı domuzlardır.

6) SİROZ : Araştırmacılar domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespit ettiler. Araştırmacılar domuz eti ile alkol tüketildiği zaman riskin daha da arttığını belirtiyor. İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ile sirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.

7) KANSER : Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır. Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.

8) OBEZİTE
Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşan bir tür hastalık olan obezite’ye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı ile doğru orantılı olduğu belirtilmekte. İşte bu nedenle özellikle Hıristiyan ülkelerde obezite çok yaygındır.

Gördüğünüz gibi, İslam dininin "domuz etini" yasaklaması boşuna değil. Domuz eti neden yenmemelidir sorusunun açıklaması!.. Kararı kendiniz verin !..

Unutmadan bir dipnot ekleyeyim: Ülkemizde, 80 civarında domuz çiftliği bulunmakta ve yılda 1 milyon domuz kesim hanelere kesilmek için gönderilmekte olup 3 bin ton domuz yağının kullanıldığı, bir o kadar da domuz eti tüketildiği ispatlanmıştır.

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..