Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden evlenmek isteriz?

Neden evlenmek isteriz?
 

Bireyler belli bir dönemin sonunda evlenmek ister; ancak bunu istemelerinin nedenleri temelde ortak, genelde farklıdır. Bununla beraber birçok erkek ve kadının evlilikten korktuğu da bir gerçektir.

Adım atacakları yeni hayatla beraber yeni tarzlar oluşacaktır ve bundan kaynaklanan kaygılar...
Bir gerçeği kabul edelim: Ne erkek, ne de kadın, istediği gibi bir hayat arkadaşı bulur. Bunu bulmak çöl ile suyun dengesini oluşturmak gibidir; çölde, çölün sudan fazla oluşu kuraklığa, suyun çölden fazla oluşu bataklığa sebep olur. İşte istediği gibi birini bulmak için böyle bir dengeyi oluşturmak gerekir.

Kadının evlenmeyi isteyişinin nedenlerine gelince, başta baba evinden çıkma isteği vardır; baba evinden çıkıp daha özgür bir ortam ve daha özgür bir yaşam biçimine kavuşmak... (kadının ev içi sorumlulukları özgürlüğünü kısıtlamayla karıştırılmamalı) Kadın evlilik öncesi bunu yaşayabilse belki evliliğe kısa vadede sıcak bakmayacak.

Ayrıca kadın gerek tensel olsun gerekse ruhsal okşanmaya ihtiyaç duymaktadır. Bu, kadın için çok önemlidir. Kadının evlenmeyi istemesini diğer bir nedeni ise yalnız kalmaktan korkmak olabilir. (Evde kalmak)
Daha bir çok neden var, bunlar sadece belirgin olanları...

Peki erkek evliliği neden ister ve evlilikten ne bekler?

Erkek, sıcak bir aile, düzenli bir hayat, belki de ütülü bir gömlek ister.

Toplumsal baskıdan kaynaklanan evlenmek için evlenmek ister.
Diğer bir anlamda evin tüm yükünü kadına yıkmak ister, düzen ister.

Annesinden gördüğü karşılıksız 'şefkat', 'ilgi' ve 'sevgi' ister. Annesi kadar 'şefkatli', güveneceği sadık bir dost, her şeyini paylaşacağı arkadaş, sohbet edebileceği yüreğine karşılık sevgili bir eş... (bunların bir kısmını elbette kadın da ister)

Ancak temelde kadın ve erkeğin beklentileri aşağı yukarı aynıdır. Güven, düzen, huzur, iletişim, anlaşılma gibi. Tabi en önemlilerinden bir tanesi kendisini önemsenmiş ve sahiplenilmiş hissetmesi...

En temel beklentilerden bir diğeriyse, çocuk sahibi olma beklentisidir ki neslin devamı için bu gereklidir. (Zorunlu olmadıkça, evlilik dışı bebek sahibi olmak için çeşitli yöntemlere başvurmayı da, ben biraz 'fantezi' olarak görüyorum)

Birçoğu için evlilik topluma karşı bir sorumluluk olarak görünüp istenir. Yani etraftakiler görüp de laf etmesinler konuşmasınlar diye…

Bu konuda daha yazılacak çok şey var…

Kısacası evlilik; kadın için, erkek için ve hem kadın hem erkek için farklı beklentileri olan bir gereksinmedir.

Erkeğinizi takdir etmeyi, kadınınızı sevgi sözcükleriyle okşamayı ihmal etmeyiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 1259
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

Nasıl diyeyim, İşletme Fakultesi mezunu 26 yaşında bir genç yetişkinim. "Vanlı mısın?" sorusuna her ..