Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Neden illâ Gazze?

Neden illâ Gazze?
 

Dünyanın birçok yerinde müslümanlara saldırı düzenleniyor. Eğer, müslümanlara bir başka dinden ve miliyetten saldırı olmazsa, bu kez müslüman müslümana saldırıyor. Hiç olmadı, iç savaş çıkıyor ve kendi vatanında yaşayan müslümanlar birbirini öldürüyor.

Fakat, bütün bunlar olurken Türkiye ve Türkiye'de yaşayan müslümanlar ile müslüman dernek ve vakıflar bir tek Gazze üzerinde yoğunlaşıyor ve bir tek Gazze'ye ölümüne yardım için koşuyor.

O halde Gazze'nin bir önemi olmalı.

Aşağıdaki satırları ben yazmadım. İHH'nın kendi sayfasından aldım. Şöyle yazıyor İHH'nın internet sitesi :"

Gazze potansiyel olarak İsrail’e karşı muhalefetin en güçlü ve silahlı direniş gruplarının en yoğun bulunduğu bölge olduğundan, İsrail ve destekçileri gözünde tüm sorunların da kaynağını oluşturuyor. Amerika’nın uluslar arası çapta başlattığı “terörle mücadele” söylemiyle kastettiği bölgeler arasında Gazze de bulunmaktadır." ( http://www.ihh.org.tr/gazze-neresi/tr/)

Şimdi buradan yola çıkarak minicik bir inceleme yapalım:

1- "Gazze, potansiyel olarak İsrail'e karşı muhalefetin en güçlü" olduğu yer.

O halde dünyadaki bütün İsrail karşıtlarının, İsrail düşmanlarının Gazze'yi destekleyip, bu gölgeyi İsrail'e karşı güçlendirmek ve yaşatmak gerekliliği vardır. Çünkü, İsrail'e karşı mücadele edilecek başka toprak da yoktur, eğitimli ya da eğitimsiz asker de yoktur. İsrail'i, Ortadoğu topraklarından söküp atacak bütün düşüncelerin Gazze'yi üs olarak seçmeleri gerekmektedir. İsrail düşmanları için bu kaçınılmazdır. Fakat, bu sefer de İsrail'in böyle bir yapılanmaya göz yumması mümkün değildir.

2- "Silahlı direniş gruplarının en yoğun bulunduğu bölge"dir Gazze.

Demek ki, İsrail'e yapılmakta olan tüm saldırılar buradan beslenmektedir gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. İsrail gibi bir devletin, kendisine yapılan saldırıların nereden geldiğini bile bile bu bölgeye adı ne olursa olsun yardım yapılmasına izin vermesi mümkün gözükmemektedir. Çünkü, İHH'nın kendi sayfasında yukarıda alıntısını yaptığım yazıdan bu anlaşılıyor. Tamam, Gazze'de çocuklar ve kadınlar da var. Fakat, görülen o ki silahlı direnişciler de bu toprakları kendilerine üs olarak seçmişler ve bu topraklarda besleniyorlar. Yani, o topraklara gidecek her yardım, İsrail'e karşı direnen gruplara gidecek demektir ki, bu yardımlar o direnişcileri daha da güclü duruma getirecektir.

3- "İsrail ve destekçileri gözünde tüm sorunların da kaynağını oluşturuyor" diyor Gazze için İHH'nın internet sayfası.

Eğer böyle bir şey varsa, İsrail'in o bölgeyi ya ıslah etmesi, ya da tamamen temizlemesi gerekmektedir. Ancak, "Tüm sorunların kaynağı" olarak gösterilen bir bölgeye de yardım adı altında bile olsa hiç bir girişin yapılmayacağı İsrail tarafından belirtilmiştir. Bunun nedeni İHH'nın sayfasındaki metinde saklıdır. Şimdi, "Tüm sorunların kaynağı" olan bir ülkeye yapılan yardımların içeriği belki gıda ve ilaç olabilir. Fakat, sonuç itibariyle bütün bu yardımlar, "sorun çıkaran" bölgedeki "direnişçilerin" de işine yarayacak ve onları daha da güçlendirecektir. Oysa, İsrail, o bölgedeki düşmanlarını güçsüz bırakmaz, zayıf düşürmek için planlar düzenliyor.

4- "Amerika'nın uluslararası çapta başlattığı "terörle mücadele" söylemiyle kastettiği bölgeler arasında Gazze de bulunmaktadır"

Şimdi, ABD'nin böyle bir kararı varken, yine ABD'deden Gazze'ye yardım yapılması sırasında yapılan İsrail gaddarlığına nasıl karşı çıkması beklenir? Zaten ABD'nin kendisi istiyor Gazze'deki terörle mücadeleyi. ABD ve İsrail gözünde Gazze teröristlerin üssü olarak gösteriliyor. Avrupa ülkeleri de bu konuda ABD ve İsrail'le aynı fikirde. Onlar aynı fikirde de Arap ülkeleri ABD, İsrail ve AB'den farklı mı düşünüyor? Farklı düşünüyorsa, Mısır'ın, Gazze'ye takındığı tavır nedir? Gazze'ye giden insani yardım gemilerine İsrail tarafından yapılan terörist saldırının neden bir tek Arap ve müslüman devleti tarafından protesto edilmediği hâlâ anlaşılmıyor mu?

Filistin'de yıllardır insanlık dışı uygulamalar yaşanıyor. Gazze'de de durum aynıdır. Fakat, bir tek Türkiye'nin Gazze'ye sahip çıkması ilginçtir. Bunu geçmişteki sol hareketlerin Filistin halkına vermiş olduğu destekle bir tutan gazeteciler, bilim adamları ve TV yorumcuları var. Oysa, geçmişte Filistin halkının yanında mücadele eden sol görüşteki insanlar, ne İsrail'in haritadan silinmesini ne de ABD'denin yok olmasını istiyordu. O insanlar, Filistin'in bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve bir devlet altında toplanıp, vatanlı olmalarını istiyorlardı. Oysa, durum şimdi farklıdır. İslâmi kesime bağlı bütün kurum, kuruluş, vakıf, dernek hepsi birlik olup Gazze'yi kullanarak İsrail'i ortadan kaldırmak için mücadele veriyorlar. Yani, İsrail'e düşman bütün kuruluşlar Gazze'yi bir üs, bir sembol olarak kullanmayı hedeflemişlerdir. Siyasetçiler bile, İsrail'e vurmak istediklerinde Gazze üzerinden vuruşlarını yapmaktadırlar.

İsrail düşmanlığı, dünyadaki bütün müslümanlar tarafından alkışlanmakta ve İsrail'e karşı mücadele eden herkes bu müslümanlar tarafından primlendirilmektedir. Eğer bu kişi siyasetçiyse oyunu arttırmakta, dernek ve ya vakıfsa daha fazla yardım toplamaktadır.

O nedenle de örneğin Sudan'daki katliamı görmezlikten gelen, Irak'taki işgali duymazlıktan gelen, Afganistan'daki insanlık dışı yaşamdan habersizmiş gibi duran ve Gazze dışında dünyanın müslüman olan diğer ülkelerindeki insanların acılarına kulaklarını tıkamış olanlar, Gazze'nin karşısında İsrail olduğu için Gazze'ye destek vermektedirler ve Gazze'nin yanında mücadele edermiş gibi gözükmektedirler.

Çünkü, diğer müslüman ülkelerin savaştığı devlet İsrail değil, din Musevilik değil, ırk ise Yahudilik değil.

O nedenle de onlara verilen destek Gazze'ye yapılan destek kadar "gelir" sağlamıyor.

Bilmiyorum, ama, bana öyle geliyor ki, bazıları Gazze ve Gazze halkı üzerinden rant elde ediyor. Hem siyasi rant hem de ekonomik rant.

Ve hadi son bir soru: Petrolden kazandıkları para ile klozetlerini bile som altından yaptıran Arap kralları, şeyhleri, prensleri, emirleri niye kendi müslüman halkının ve diğer yoksul müslüman halkların zengin olmasını, kalkınmasını, eğitimden geçmesini istemiyor? Bunca yoksulluk kimlerin işine yarıyor?

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..