Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '10

 
Kategori
İstanbul
 

Neden İstanbul?

Neden İstanbul?
 

Taşı toprağı altın mıydı İstanbulun ?


İstanbul Avrupa ve Asya kıtaları üzerinde barındıran, tarihi geçmişi olan bir şehirdir. Son kırk yılda önemli oranda göç alarak çok çeşitli gelir ve kültür seviyesine sahip insanları üzerinde misafir etmektedir. Sınıfımdaki arkadaşlarımın çoğu yurdumuzun çeşitli yerlerinden İstanbul’a gelmiş ailelerin çocuklarıdır. Bizler Rize’nin, Erzurum’un, Kastamonu’nun, Adana’nın kültürlerini birbirimizden öğreniyoruz ve ortak kültür bağlarını bu sıralarda tanıyıp pekiştiriyoruz.

İstanbul’a göçün en önemli sebebi iş imkanları. İlk gelenler iş imkanlarını yararınca köydeki tanıdıklarını buraya davet etti. Böylece İstanbul’un nüfusu on milyonu geçti. Bu büyük nüfusu gözüne kestiren bir çok yatırımcı eğlence, sağlık, alışveriş merkezlerini birbiri ardına sıraladılar.

Aslında mantık basit, hareket olan yerlerde bereket’te oluyor. Herkes kendi gelir seviyesine göre eğleniyor ve alışveriş yapıyor. Kimi sahilde, kimi özel salonlarda sporunu yapıyor . Kültür çeşitliliğinden kendini soyutlamak isteyen yüksek gelir ve statü sahipleri ise kendi çevrelerini kuruyor.

Ben ve ailem içinde İstanbul’da yaşamak güzel. Hafta sonları Maltepe deniz kenarında veya boğaza gezmeye gideriz. Kadıköy’de alışveriş yaparız. Zaman zaman Avrupa yakasına gideriz.

Neden İstanbul konusuna yazılacak o kadar çok şey var ki, yazması da gerçekleştirilmesi de zor olan neden bütün şehirler İstanbul gibi değil

 
Toplam blog
: 15
: 1735
Kayıt tarihi
: 12.02.10
 
 

Ben Kerem... İstanbul'da ikamet etmekteyim. Otomobil tutkunuyum. Ailemi, çok seviyorum.. Herkese, se..