Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
Coğrafya
 

Neden Yunanistan ve Macaristan?

Mustafa ACER         

13. 01. 2015

Türkiye Cumhuriyeti kendine yabancı olduğu gibi, Yunanistan ve Macaristan kelimelerini Türk Milletinin aleyhine olacak şekilde kullanmaktadır.

Biz Grek (veya Helen) Devletine Yunanistan ve Hun Devletine Macaristan diyoruz, neden

Grek Devletine bizden başka, Yunanistan diyen yok. Onlar kendilerine Grek diyorlar da biz neden Yunanistan kelimesini kullanıyoruz?

Yunanistan kelimesi, İyonya Devletinden türetilmiştir. Fakat İyonya Türkiye topraklarında ve Aydın - İzmir civarında M. Ö. 1000 – 650 yılları arasında kurulmuş olan bir devlettir.

Biz Grek Devletine Yunanistan dersek, onlar da Anadolu topraklarında hak iddia etmesine fırsat vermiş oluruz. İyonlar Anadolu’nun bir parçasıdır ve bizim tarihi zenginliğimizdir. Greklerle de hiçbir ilgisi yoktur.

Hun Devletine de bizden başka Macaristan diyen yok. Onlar kendilerine Hun Devleti anlamına gelen “Hungarian” demektedir.

Hun devleti kendi tarihi geçmişini öğünerek ifade etmekte ve göçer olarak Asya’dan gelen Hunların bu topraklara M. S. 433’de gelişini bayram ve şenliklerle kutlamaktadır. Kendilerinin Hun toplumunun devamı olduklarını kabul etmekte ve geçmişleri ile de öğünmektedirler.

Hunlar kendi geçmişlerini bilmekte fakat biz bir Türk soyu olan Hunları inkar ederek, onlara yakıp yıkan, talancı akıncılar anlamına kullanılan macar sıfatını devlet ismi olarak layık görmekteyiz.

Anlaşılır gibi değil. 

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..