Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
Dilbilim
 

Türkiye hindi değildir!

Türkiye yerine, İngilizce olarak alaycı bir ifade ile Hindi anlamına gelen kelime kullanılıyor.

Yabancıların Türkiye ile alay etmek amacıyla bu kelimeyi kullanıyor olması kabul edilemez, Türk Milletinin de aynı ifadeyi kullanması anlaşılır gibi değildir.

Yabancılar Türkiye ile alay etmek isteyebilir. Fakat Türk Milletinin kendi ülkesini aşağılayıcı kelimeyi kullanması mümkün mü?

Hristiyanlarda İsa’nın doğumunda (Chiristmas) hindi boğazlamak adet haline gelmiş. Türkiye’yi de Hindi yerine koyup boğazlamaya mı çalışıyorlar?

Bu kelime neden kullanılmış ve neden kullanılmaya devem edilmektedir?

Osmanlı zamanında kullanılan kırmızı renkli fesin, Hindinin kırmızı başlığına benzetildiği için alaylı bir şekilde bu kelime kullanıldığı iddia edilmektedir. Peki, yabancılar bunu bilinçli bir şekilde alay etmek amacıyla kullanıyor, biz neden kendimizle alay ediyoruz?

Türkiye Cumhuriyetinin, Hindi anlamına gelen kelime ile hiçbir ilgisi olamaz. Ne Türk Milleti, ne de yabancıların Hindi anlamına gelen kelimeyi kullanmasına müsaade edilemez.

Onurlu olmak istiyorsak, “Türkiye” ifadesinden başka bir kelimenin yurt içinde ve dışında kullanılması engellenmeli, resmi veya özel yazışmalar ve konuşmalarda kesinlikle “Türkiye” kelimesi kullanılmalıdır. 

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..