Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
562
 

Nefis bir Karadeniz pidesi

Nefis bir Karadeniz pidesi
 

Hamur işleri zengin bir mutfağa sahibiz, Napolili bir İtalyan’a İstanbul’un en iyi pizzasını sunsanız, vasat bulur, beğenmez ama iyi bir Karadeniz pidesine hayran olur.

Fatih’teki Fatih Karadeniz Pidecisinin yeri çok kolay. Saraçhane’ye doğru çıkarken su kemerlerini geçip sağa sapın, İtfaiye’nin hemen bitişiği. Beşiktaş’taki Sütçü Pando’nun dükkanını anımsatan küçük, salaş bir salonu vardı, son zamanlarda ünlenince dükkanın içini yeniledi ama lezzet değişmedi öyle bir Trabzon peynirli pide yapıyor ki sadece bu pideyi tatmak için bile Fatih’e gidilir.

Fatih’teki Fatih Karadeniz Pidecisinin yeri çok kolay. Saraçhane’ye doğru çıkarken su kemerlerini geçip sağa sapın, İtfaiye’nin hemen bitişiği. Beşiktaş’taki Sütçü Pando’nun dükkanınıanımsatan küçük, salaş bir salonu var ama öyle bir Trabzon peynirli pide yapıyor ki sadece bu pideyi tatmak için bile Fatih’e gidilir.

Peynirli pidenin ortasına yumurta kırdırıp yanına çay söylüyorum, sıradışıbir lezzeti olan pidenin bıçakla kesilmesi zor olduğu için mekânın müdavimlerinin yaptığı gibi pideyi kenarlarından kesilip, ufak parçalar koparıp, yumurtaya banarak yiyorum.

Güzel bir sabah kahvaltısının vermiş olduğu mutlulukla 10 TL.’yi masaya bırakıp tarihi yarımada gezintisine çıkıyorum.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

İlk fırsatta gideceğim ve lezzetinden de asla şüphe etmiyorum ama orijinali yuvarlak yapılır. Fırından çıkmadan az önce yumurtanın sadece sarısı konulur ve daha suluyken çıkarılır. Kenarlarına sürülen tereyağın kalanı da içine konur. O yeme stili de "müdavimlerinin" değil zaten Rize ve Trabzon halkının yeme şeklidir. Çünkü pizza gibi kesilirse; eriyen peynir, tereyağ ve yumurta tabağa yayılır. Sevgiler.

Ata Kemal Şahin 
 26.01.2013 23:01
Cevap :
Yorumlarınız için teşekkürler, diğer yazılarıma http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ dan ulaşabilirsiniz.  26.01.2013 23:14
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 45
Toplam yorum
: 6
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1677
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster