Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Nefis bir Karadeniz pidesi

Nefis bir Karadeniz pidesi
 

Hamur işleri zengin bir mutfağa sahibiz, Napolili bir İtalyan’a İstanbul’un en iyi pizzasını sunsanız, vasat bulur, beğenmez ama iyi bir Karadeniz pidesine hayran olur.

Fatih’teki Fatih Karadeniz Pidecisinin yeri çok kolay. Saraçhane’ye doğru çıkarken su kemerlerini geçip sağa sapın, İtfaiye’nin hemen bitişiği. Beşiktaş’taki Sütçü Pando’nun dükkanını anımsatan küçük, salaş bir salonu vardı, son zamanlarda ünlenince dükkanın içini yeniledi ama lezzet değişmedi öyle bir Trabzon peynirli pide yapıyor ki sadece bu pideyi tatmak için bile Fatih’e gidilir.

Fatih’teki Fatih Karadeniz Pidecisinin yeri çok kolay. Saraçhane’ye doğru çıkarken su kemerlerini geçip sağa sapın, İtfaiye’nin hemen bitişiği. Beşiktaş’taki Sütçü Pando’nun dükkanınıanımsatan küçük, salaş bir salonu var ama öyle bir Trabzon peynirli pide yapıyor ki sadece bu pideyi tatmak için bile Fatih’e gidilir.

Peynirli pidenin ortasına yumurta kırdırıp yanına çay söylüyorum, sıradışıbir lezzeti olan pidenin bıçakla kesilmesi zor olduğu için mekânın müdavimlerinin yaptığı gibi pideyi kenarlarından kesilip, ufak parçalar koparıp, yumurtaya banarak yiyorum.

Güzel bir sabah kahvaltısının vermiş olduğu mutlulukla 10 TL.’yi masaya bırakıp tarihi yarımada gezintisine çıkıyorum.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..