- Kategori
- Yöresel Yemekler
Nefis Tavuklu Karnıyarık tarifi

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk göğüs eti
1 ad. kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşık salça
2 yemek kaşık domates sos
Tuz
Kajun
Kırmızı pul biber
Kekik
Köri
Buzluktan çıkarılmış 8 ad. küçük boy patlıcan (büyükse 4 ad. yeter)
Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı
İlk olarak Patlıcanları tepsiye dizelim ardından tavuk etlerini küçük küçük kuşbaşı doğrayalım ve tavaya alıp kendi suyunda kavuralım, soğanı ve sarımsak da ekleyip zeytinyağ ilave ederek pişirmeye devam edelim. Salça domates sos ve baharatları ilave edelim. Pişince koz patlıcanların içine doldurup tepsiye az su ekleyelim. Fırına verip iyice suyunu çekene kadar pişirelim. Çok hafif ve lezzetli tarifimiz hazır.