Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Üniversiteler
 

Nerede Kalmalıyım? Yurt mu, Ev mi?

Nerede Kalmalıyım? Yurt mu, Ev mi?
 

Öncelikle tüm kazanan arkadaşlarımızı tebril ederim.Hayırlı olsun.

Gelin hep birlikte göz atalım yurt, arkadaş evi ve tek başınıza ev seçeneklerinin hangileri sizin için uygun, olumlu ve olumsuz yönleriyle inceliyelim. Ama ondan önce sizin ne istediğinizi bilmeniz lazım dersmi çalışmak istiyorsunuz , eğlenmek mi ya da ikisini de mi ben tüm yönleriyle yazıp hepsine değinecegim umarım yardımcı olurum.

En bilindik yurttan başlamak istiyorum, kesinlikle kurulu bir düzen giriş ve çıkış saatiniz olacak , hemen korkmayın üniversite yurtlarında bu saatler baya geçtir geceyi dışarda geçirmeyi düşünmüyorsanız zaten o saatte dönmüş olursunuz , belirttiğim gibi düzenli yemek ve ders çalışma uyku hatta kitap okuma saatleri bile var tabiki de katılana .Yemekler ise tamamen sanş güzel de çıkabilir dışardan istemek zorunda bile kalırsınız . Ulaşım bakımından rahattır genelde okul çevrelerine kurulmuş olurlar ve servisleri vardır ama eğer meslek yüksek okuluysa genelde öğrencilerin şikayet ettiği husus şehir merkezinden uzak olmasıdır.Ama size kesinlikle tavsiyem en az ilk sene yurtta kalmanız hem şehri hemde arkadaşlarınızı tanımanız için.

Arkadaşlarla eve çıkma fikri ise mükemmel tabi arkadaşlarınızla iyi anlaşabiliyorsanız yoksa emin olun sene bitmez.Kesinlikle düzenli deildir , bıraktığın gibi bulamazsın malzemelerini güzel yemek yapabiliyorsanız aç kalmazsınız eğer yapamıyorsanız yakınınızdaki dönerciye servet ödersiniz.Yemek, giriş-çıkış saatleri, çamaşır ve temizlik tamamen size ve seçtiğiniz arekadaşınıza kalmış. Unutmayın siz ne kadar düzenli bile olsanız o çamaşırlar karışır. Yerini ulaşımını tamamen siz belirlersiniz . En önemli nokta seçeceginiz arkadaşınızdır dikkatli olun.

Tek başına bekar evine çıkmak gerçekten cesaret ister zordur , ama sizden rahatı da yoktur evin herşeyini siz belirlersiniz karışıklık olmaz bıraktığınız yerdedir herşey kimse dokunmaz dokunamaz patron sizsiniz , yerini, ulaşımını, saatleri, temizliği tamamen size aittir kimse karışmaz en rahatıdır.Ufak bir sıkıntısı var ama masraflıdır , elektrik,gaz,su faturaları, yemek, kira ,aidat biraz pahalı bir yaşamdır. Tek kalmaktan, karanlıktan, yanlızlıktan korkuyorsanız denemeyin bile.

Umarım yardımcı olmuşumdur, size son tavsiyelerim ilk sene yurtta kalmanız ve eğer arkadaşlarınızla çıkacaksanız arkadaşınızı iyi seçin . BAŞARILAR

 
Toplam blog
: 8
: 321
Kayıt tarihi
: 25.05.17
 
 

Ben Adem, Hemşireyim. Düşüncelerimi payraşmak için burdayım... ..