Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Nereye kadar Akp…

Nereye kadar Akp…
 

Bu yazımda 2002’den beri iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisinden ve şimdiki zamana kadar iktidarlık döneminde olup bitenlerden bahsedeceğim. AKP gücünü daha nereye kadar koruyabilecek? Halk ne düşünüyor? Aydınların hükümet hakkındaki görüşleri neler? Bu ve benzeri soruların cevaplarını arayacağım.

***

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hakkında basında oldukça şeyler yazılıp çizildi. Bunlara değinmek istemiyorum. Yazılanların çoğunu az çok belli… Önemli gerçekten karşımızda ülkeye yaralı bir partimi var? Yoksa kendine yontan bir parti mi? Bu soruların cevaplarını bulmamız bizi toplumda oluşan soruların genel cevabı niteliğinde olacaktır.

Yaşım gereği benim siyaset yaşantım AKP ile başladı diyebiliriz. Diğer partilerin geçmişinden haberim var fakat o tarihleri ben yaşamadım sadece okudum. Ama Akp dönemi benim için yaşadığım ve siyasetle ilk tanışmam bir iktidarı 8 yıldan beri incelemem bu parti döneminde oldu. İyisiyle kötüsüyle dersem acaba taraf olur muyum? Öyle bir söz söylemem tabiî ki doğru olmaz!

***

<ı>Bakanlarda dolaşım!

Yukarıda da belirttiğim gibi siyasette bu kadar zaman takip ettiğim ilk parti olan AKP’yi uzun zamandan beri takip etmenin verdiği tecrübeler oldu. Bakanların kendi arasında yer değiştirmesi hükümetin üs yapısının aynı isimler arasında dönüp durması, kişiler üzerinde daha detaylı durmama karakter analizleri yapmama neden oldu. Bu benim için iyi, hükümet için kötü bir durum. Bir bakan açıklama yaparken yalan mı söylüyor gerçek mi söylüyor anlayabiliyorum artık. Kişiler aynı olunca ve biraz dikkat ederseniz jest ve mimiklerine zamanla sizde bu açıklarını görebilirsiniz. Sadece bu parti için değil diğerleri içinde durum öyle…

***

<ı>İcraat var üretim yok

Bir başka sosyal soruna ve icraata değinecek olursak. Sağlık sektöründe olan yeniliklerden halk memnun. Mazota gelen zamlardan nakliyeciler, ve bu işler il uğraşanlar memnun değil. Ülke tarihinde görülmemiş bir asfalt çalışması var. Duble yollar ile örüldü ülke bir gelişmişlik göstergesi mi? Hayır. Yol olacak ama olması gereken yerlerde olacak. Bakın petrol piyasasına hükmeden ülkelere (Amerika, İngiltere, Fransa) demir yoluna önem verilmesi gerekirken kara yolu biraz düşündürücü değil mi? Hızlı tren yok değil mi? Yok. Bizim bildiğimiz ülkemizde var olanlar hızlı tren değil! Hızlandırılmış tren buna dikkat edelim…

***

<ı>Ekonomi nasıl 8 yılda

Üretim konusundaki sıkıntılar şu an için ekonomide söz konusu değil. Neden? Yabancı sermaye ile ülkedeki canlı para akışı iyi sağlanıyor ama nereye kadar bir ülke üretmeden tüketebilir ki...

Bakın tarıma verilen desteklere yok gibi olanda alavere dalavere yaparak iyi niyeti kötüye kullanıyor. Bunu yapmamız lazım az olan devlet teşvikini böylece hiçe indirgiyoruz. Hayvancılık konusu ise tam bir muamma göz göre göre bir sektör ve ülkenin belli bir kısmının geçim kaynağı olan sektör ölüme terk edilmiş. İthalat çözüm değildir. Günü kurtardım politikası ile ülke yönetilmez. Geçici bir süre 3-5 yıl ithal et gelir. O sürede de yerli hayvan üretimini olması gereken seviyeye çıkartılabilir.

***

<ı>Özelleştirmeler ve ihaleler

Bir söz vardır “ Güç saygı getirir” bu sözdeki saygı aslında korkmaktır. Korkan halk… Yüksek bir oyla iktidara gelmiş bir parti kendi içinde belediyeleri denetlemelidir. Küçük yerlerde ya da ilçelerde olan yolsuzlar şuan gözden kaçmaktadır. Parti yönetiminin bunları incelemek için illa ortaya çıkmasını beklemek sizlere oy verenlere ihanet etmek demektir. Özelleştirmeler ise ülke tarihinde görülen en kapsamlı kamu mallarının satılması AKP döneminde olmuştur. Zarar eden kurumların özel sektöre verilmesi ülke yararınadır. Fakat yüksek tahsil görmüş devlet adamlarının küçük çocukların bile sorsanız satınca kar mı? Zarar mı? Edeceğiniz yerleri düşük fiyata satılmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Basına yansıyan ve bilinen birkaç olayın dışında acaba böyle başka özelleştirme vakaları var mıdır?

***

<ı>Son söz; Her devirde yolsuzluklar olmuştur. Bunun önüne geçmek insanların yapısı gereği imkânsızdır. Asıl amacın yolsuzların en aza indirgenmesi ve suçluların halka açık edilmesi, gereken cezaların verilmesidir. İşte asıl iktidar bunu yapan iktidardır.

***

<ı>Önerdiğim yazılarım;

1. <ı>Güçlenen Akp; biten Türkiye: http://blog.milliyet.com.tr/Guclenen_AKP__biten_Turkiye/Blog/?BlogNo=264224

2. <ı>AKP ile NSDAP Benzerliği (Erdoğan-Hitler): http://blog.milliyet.com.tr/AKP_ile_NSDAP_benzerligi__Erdogan_Hitler_/Blog/?BlogNo=261706

3. <ı>“Boy-Soy-Oy” http://blog.milliyet.com.tr/_Boy_Soy_Oy_/Blog/?BlogNo=259328

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

<ı>SAMET SERBEST

<ı>http://twitter.com/SAMETSERBEST

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..