Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Niçin averaj takımı oluyoruz ve cevapları

Niçin averaj takımı oluyoruz ve cevapları
 

Spor Yorumları (Pardon Futbol Yorumları)

Bizde spor olarak ata sporumuz ! olan futboldan başka spor mu var ?

-Avrupa’da Bursa averaj takımı olmaya devam ediyor. Beşiktaş ise zorla da olsa 1 puan aldı ve şansı devam ediyor. Beşiktaşlı defans oyuncusu Ersan ilk Avrupa maçına çıktı. Keşke maçlarda tanıtım kartı kullanmayan, genelde nakit çalışan Schuster teknik adam olmasaydı da her maç oynayabilseydi.

-Avrupa’da futbolun geldiği nokta ile bizde futbolun bir ara gelip sonra geriye gittiği nokta arasındaki farkı şampiyonlar ligli maçlarını izleyince anlamamak mümkün değil. Mesut Özil Türk Milli Takımı’nda oynamayı seçseydi, bugün Real Madrid’de oynayamazdı. Arda gibi bir futbolcu hala niye Türkiye’de oynuyor, Bursa Sporlu Volkan, Beşiktaşlı Necip İngiltere’ye gitmeli.

-Türkiye 1. liginde oynayan yaşlı, 2. kalite ve genç yeteneksiz yabancılar her hafta iki şekilde karşımıza çıkıyorlar. Bir grup iki haftada bir sakatlanıyor, iki hafta sonra tek maç oynayıp iki hafta daha sakatlanıyor. İkinci bir grup ise adam yeteneksiz ve kalitesiz ama yabancı diye her hafta oynuyor ama aynı statüdeki bir Türk futbolcu ayda yılda da olsa 1 defa oynamak için koşturmaktan bir yerlerini yırtacak ama sadece bir hafta oynayabiliyor. Sonraki hafta yok.

-Manchester United’de Bursa Spor maçında oyuna sonradan giren Brezilyalı Bebe, kimsesizler yurdunda büyümüş, sonra Avrupa’da gitmediği takım kalmamış, bir ara üçüncü ligde bile oynamış ama şimdi rüya takımda. Manchester şimdiden geleceğin takımını ve yıldızlarını oluşturmak için tüm dünyadan gençleri topluyor ve bizim gibi ikinci sınıf maç oynanan ülke takımlarıyla yapılan maçlarda oynatıyor.

-Porto takımında oynayan ve gerçekten de adı gibi bir futbolcu olan Hulk bizim milyonlarca dolar verdiğimiz futbolcuların 42te 5’te biri fiyata deli danalar gibi koşuyor ve gol atıyor. Bizde futboldan ve futbol harcamalarından vergi alınmayınca futbolumuz gerçekten çok gelişti ! Nerede işe yaramaz adam varsa ülkeye doldurduk ve her hafta yabacı diye seve seve oynatıyoruz.

-Fenerbahçe düzeldi ama derbilerin kazanan takımı değil artık. Beşiktaş yine bildiğimiz Beşiktaş. Zaman zaman 5 dakikada Beşiktaş ediyor zaman zaman da beş dakikada Beşiktaş oluyor. Bursa Türkiye’de kök söktürüyor, Avrupa’da nal topluyor. Ama Avrupa’da tutunmanın ölçüsü bu ülkemizde (Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’de gördük). Şampiyonlar liginde ilk dönem slogan “Sıfır gol sıfır puan” gelecek dönem 3-5 arası puan, sonra 7-8 puana yaklaşma ve ikinci tura çıkma en son ise yine sıfır puanlI günlere dönme ve şampiyonlar ligi ikinci ön eleme turunda uyduruktan, adı sanı bile duyulmayan bir takıma yenilip annemizin liginde oynamaya devam etme.

İyi Şeyler,

Radyolarda kısa başlık ya da televizyonlarda alt yazı olarak geçen çok önemli ama bize göre futbol kadar önemsiz haberler !

Fenerbahçe basketbol takımı Barcelona’yı yerle bir etti.

Voleybolda kızlar dünya üçüncüsü Sırbistan’ı devirdi. Maçlar sabah erken saatlerde izleyemiyoruz.

Diğer spor dallarında ne başarılar kazanmışızdır kim bilir bilmediğimiz ?

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..