Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Niyet çeşmesi nerde saklı?

Niyet çeşmesi nerde saklı?
 

Zaman doğum ile ölüm arasında doğrusal olarak akarken, yaşamdan aldıklarımız, tatdıklarımız, gördüklerimiz ve duyduklarımızı ne belirliyor? Soruya kısaca kader diye cevap verebiliriz, ancak bu kestirme bir yol olur. Gelin biraz daha derine inelim.

Niyetlerimiz aslında kaderimiz denen kavramı oluşturan temeller. Niyetlerimizi deniz fenerlerine benzetmek uygun olabilir. Neyi niyet etdiyseniz aslında eninde sonunda başınıza da o geliyor. 'Sakınan göze çöp batar' atasözü boşuna mı söylenmiş, niyetiniz sakınmak bile olsa, sakındığınız şey başınıza gelir anlamına gelen bu atasözü binlerce yıllık halk bilgisinin öze indirgenmiş halidir aslında. Yapılan işlerimiz açıkca söyleyelim veya söylemeyelim niyetlerimize göre şekillenmez mi?

Niyet etmek derken üstün körü içinizden geçirmeyi kastetmiyorum, gerçekten hissederek, içten istemeniz durumunu anlatıyorum. Niyet etmek hayellerimizi bile şekillendiriyor. Bilinçaltı ve üstü pek çok karar verme mekanızmamız niyetimizin çerçevesinde hareket ediyor. Niyetimize uygun bahane ve fırsatlar yaratan beynimizin oyunlarına ne kadar sık düşüyoruz.

Evet kendimizi tanımak için bakılacak önemli yerlerden birisi de niyetlerimiz. İsterseniz gerçek niyetlerinizi bir kağıda dökün bütün samimiyetinizle (kişisel, ailevi, iş, vb. konularda olabilir). Ve yorumlayın başınıza gelen ve kader dediğiniz olayları bir daha bu gözlükle. İnanın siz de çok şaşıracaksınız. Kısa zaman içinde niyetlerinizi nasıl değerlendirebileceğinizi yazacağım.

İyi çalışmalar, güzel niyetler dilerim...

 
Toplam blog
: 10
: 1001
Kayıt tarihi
: 29.06.06
 
 

Mühendislik alanında danışmanlık ve akademisyenlik görevlerini yerine getiren yazar, çağdaş organiza..