Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '10

 
Kategori
Kitap
 

Niyet Deneyi

Niyet Deneyi
 

Odaklanmış düşüncenin gerçekliğin yaratılmasında bir tür merkezi rolü var mıdır?

Düşüncelerin odaklanması diğer adıyla niyet etmek fiziksel gerçekliği değiştirecek kadar güçlü bir enerji üretebilir mi? Basit bir düşüncenin dünyamızı değiştirme gücü var mıdır?

Bu sorular "Alan" isimli kitabın yazarı Lynne Mc Taggart'a ait.. İlk kitbı "Alan" da; bilim adamları tarafından yürütülen dikkatle dizayn edilmiş deneyler bilincin bedenlerimizin dışına taşan ve fiziksel maddeyi değiştirme kapasitesi olan son derece düzenli bir enerji olduğunu ortaya koymuştur.. Düşüncelerin belirli bir hedefe yönlendirilmesi makinaları, hücreleri hatta insanları değiştirme kapasitesine sahipmiş gibi görünüyordu..Hatta zaman ve uzayı bile aşıyor gibiydi..

Bu bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu şey doğru ise düşüncelerimizi odaklayarak hayatımızı, sağlığımızı hatta dünyayı değiştirebilme gücüne sahip olduğumuz görünüyor..Bu durumda her an düşüncelerimize dikkat mi etmeliyiz? Tüm negatif düşünceler kendi kafalarımızın dışında da etkili olabiliyor mu?

Düşüncelerimizin daha etkili olmasını sağlayan belirli şartlar var mıdır? Bir düşünce her zaman çalışır mıydı yoksa hedeflenen niyet hatta evrenin havasında mı olması gerekiyordu? Her an herşey bibirini etkiliyor muydu?

İkinci kitabı olan "Niyet Deneyi"nde bu soruların cevaplarını bulmak ve bilimsel olarak ölçülebilir şekilde ortaya koymak için bir çok deney ve araştırmalara yer vermiş..

Bu deney ve araştırmaların sonucunda niyetin zaman olgusunun dışında hareket ettiğini, insanların geçmişteki olyları da niyetle değiştirebileceğini göstermiştir.. Bu çalışmalar nedensellik varsayımlarının doğru olmadığını, etkinin sonuçtan önce geldiğini geçmişteki bir olayın niyetle değiştirilebileceğinin mümkün olduğunu göstermiştir..

İnsan bir başkasına negatif niyet göndererek zarar verebilir mi? Bu konu ile ilgili yapılan arşatırmalar bunun mümkün olduğunu gösteriyor. Şifacılar ile yapılan deneylerde şifacı bir bakteriye negatif niyet gönderince o bakterinin üremesinin yavaşladığını göstermiştir.. Bilinçli olarak bir şeye zarar vermeye niyet ederek o şeye zarar verme gücümüz olduğu kanıtlanmıştır..Bu da büyü etkisini açıklıyor.. Bir de bilinçsiz olarak gönderdiğimiz niyetler var..Hiç farkında olmadan düşüncelerimizle insanlara zarar veriyor olabiliriz..

Çok kızdığınız bir insanı düşünün ve onunla ilgili o anda aklınızdan geçen düşüncelere..Belki 1 saat sonra unutabileceğimiz bir olay için o anda nasıl da güçlü bir negatif niyet içinde olduğumuzu..

Bir olayı hayalimizde canlandırarak yani imgeleyerek başarılı olabilir miyiz? İmgelemek o şeyi olmuş gibi gözünde en ince ayrıntısına kadar canlandırabilme yeteneğidir. Muhammed Ali boks maçına çıkmadan önce zihninde her hareketi tasarlayıp önce zihninde rakibini yenermiş..

Yapılan araştırmalar ve deneyler; bilinçli niyeti kullanarak sağlığımızı geliştiebilceğimiz, yaşamımızın her alanında performansımızı yükseltebileceğimiz hatta geleceğimizi etkileyebileceğimizi gösteriyor..

Bir doktor hiçbir zaman olumsuz teşhis koymadan hastalarının yaşam oranını yükseltebilir. Hatta sadece iyi niyetler yaparak artık ilaçlara ihtiyaç duymayabiliriz. Niyetin bedenimizin kimyasını etkilediği ortaya konulduğuna göre herhangi bir fizyolojik süreci hızlandırabilir, yavaşlatabilir veya geliştirebiliriz.. Zihinsel olarak odaklanarak çok etkili ilaçlar yaratabilir ve yan etkilerini azaltabiliriz..

Sadece ayrıntılı zihinsel prova yaparak günlük çabalarımızın kalitesini yükseltebiliriz.Niyetlerimizle yaşamımızın her alanını etkileyecek kadar güçlü olabiliriz..

Bütün bu olasılıklar düşüncelerimizi oluştururken çok fazla sorumluluk taşımamaız gerektiğini ortaya koymaktadır. Her birimiz, çevremizdeki canlı dünyayı etkileyen muazzam güce sahip potansiyel Frankenstein'larız..Aslında kaçımız pozitif düşünceler yayıyoruz?

Herhangi bir tür odaklanmış niyet bazı sonuçlar vermesine rağmen kanıtlar, daha tutarlı olduğunuz zaman daha etkili bir niyetçi olacağınızı göstermektedir.. En yüksek etkiyi elde edebilmek için, bilimsel kanıtların ortaya koyduğuna göre, doğru yeri ve zamanı seçmek, zihninizi sakinleştirmek, kendinizi niyet ettiğiniz nesne ile uyumlandırmak ve zihinsel prova yapmak gerekmektedir. Bu deneyin işe yarayacağına inanmak da gerekmektedir..

Birçoğumuz son derece az zihinsel tutarlılıkla hareket ederiz ve kafamızda parça parça uyumsuz düşünceler taşıyarak dolaşırız. Her zaman ya geleceğe ya da geçmişe odaklanan içsel gevezeliği durdurmayı öğrenerek daha tutarlı hale gelebiliriz. zamanla zihninizi sakinleştirmeye ve koşucuların kaslarını hergün çalışarak kuvvetlendirdikleri gibi kuvvetlenmeye alışacaksınız.

Eğer düşüncenin, niyetin ve duanın etkileri üzerinde şüpheleriniz varsa bu kitabı okumanızı öneririm..

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..