Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Numan Kurtulmuş da eleştiri

Numan Kurtulmuş da eleştiri
 

Televizyon programları arasında gezinirken Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Fatih Altaylı’ya konuk olduğunu gördüm. Numan Bey Saadet Partisi eski Genel Başkanı ve dolayısıyla da AKP’ye çok uzak biri değil. Yani aynı ekolden geliyorlar, hem Kurtulmuş hem de Erdoğan bir anlamda merhum Erbakan’ın öğrencileri. Bu nedenle de televizyonlarda Numan Kurtulmuş’un AKP için yaptığı eleştirileri dikkate aldım. Tıpkı daha önceleri Abdüllatif Şener’in iddialarını da dikkate aldığım gibi. 

*** 

Numan Kurtulmuş gerçekten de çok kibar bir beyefendi. Üslubu bir devlet adamına yakışıyor. Yani siyasette daha fazla görmeyi arzuladığımız olumlu örneklerden. 

Numan Bey son derece kibar bir üslup kullanarak da etkili eleştiriler yapılabileceğini gösterdi. 

“Cari açık çok önemli bir risktir. Bu durum bir ülkenin diğer ülkelerden aldığı siyasi rüşvet demektir…” 

Sevgili okuyucu, rüşveti veren karşılığında mutlaka bir şeyler ister. Fatih Altaylı bunu sormadı, ama ben olsaydım sorardım; istenen ya da ödenen, ya da ödenmesi söz konusu olan rüşvet nedir? 

*** 

AKP hükümeti her vesileyle dünyanın on yedinci büyük ekonomisi haline geldiğimizi iddia ederek bunun bir başarı olduğunu ifade ediyorlar. Numan Kurtulmuş’un bu konuda da çok ilginç değerlendirmeleri oldu. 

“Doğrudur, Gayrisafi Milli Hasılaya göre Türkiye dünyanın on yedinci büyük ekonomisi durumundadır. Rakamlar öyle gösteriyor. Ama bunu bir başarı olarak propaganda malzemesi yapan AKP yöneticileri başka bazı rakamlardan hiç söz etmiyorlar. Kişi başına düşen milli gelirde dünya elli yedincisiyiz. Diğer başka değerlendirmelerde, insanca beslenmek, su kullanımı, hastalık ve benzeri kriterlerin ölçü alındığı gelişmişlik düzeyi sıralamasında ise dünya seksen üçüncüsüyüz. Pek çok Afrika ülkesi bile bizden çok daha iyi bir durumda…” 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yukarıdaki değerlendirmelere ilave olarak gelir dağılımındaki adaletsizliği de ortaya koydu. Bakın bakalım, bu iddialarla ilgili olarak tek bir cümlelik bile olsa, AKP yöneticilerinden bir itiraz gelecek mi? 

*** 

Numan Bey AKP’nin müthiş propaganda yeteneğinden de söz etti. Bu konuda hem çok yetenekli olduklarını, hem de ellerinde büyük imkanlar olduğunu ifade ederek televizyonların %80’ini kontrol edebildiklerini, sahip oldukları ekonomik güçle isterlerse Türkiye’nin bütün duvarlarını afişlerle giydirebileceklerini söyledi. 

AKP’nin söylemlerinde samimi olmadığını ve halkı kandırdığını iddia eden Kurtulmuş “Davos’ta van minut diye çıkış yapıp bizi ve Müslüman alemi etkileyen Başbakan ardından İsrail’in atom bombasına sahip olup olmadığının araştırılması konusunda çekimser oy vererek aslında bu duruşunda samimi olmadığını göstermiştir” dedi. 

*** 

Başbakan’ın son günlerde eski başbakanlardan ve Türkiye Cumhuriyetinin dokuzuncu Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel hakkında meydanlarda dile getirdiği nezaket sınırlarını aşan küçümseme dolu eleştirilerini de kınayarak başka bir hatırlatma yaptı. 

“AKP 17 Kasım 2002’de kurulduğunda yasaklı olan Erdoğan ilk olarak Süleyman Demirel’i ziyaret etmiş ve Sayın Demirel’in siyasi tecrübelerinden yararlanmak için bu ziyareti yaptığını söylemiştir. Bu ziyaretten kısa bir süre sonra da yine Sayın Erdoğan Demirel’in ombusman olmasını önermiştir. Yani kendisi tavsiye almak için gidince bu bir tecrübeden yararlanma olacak, ama aynı şeyi başkaları yapınca hemen hakaretler yapılacak, bu tutarlı bir davranış değil…” 

Numan Kurtulmuş uzun konuştu ve çok şey anlattı. Ben bu kadarını not aldım. 

Yetmez mi? 

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..