Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Nurgül'lü Kösem'e büyük reyting darbesi!

Nurgül'lü Kösem'e büyük reyting darbesi!
 

Hayatınız boyunca bazı şeyleri zorladığınız zaman ağız tadınız da kaçıyor. Bu durum bir iş için, insanlarla kurulan ilişkiler için, yapılan genel istekler için gibi örneklerle ifade edilebilir. Bu örnekleme halinin daha da sıkı şekilde anlaşılmasını anlamak için gözlerimizi hemen televizyon dünyasına çeviriyoruz. Çünkü tekrar içeren ve zorlama olduğunu hemencecik anladığımız işlerle burun buruna durumdayız. Bu kadar yakinen rastlaştığımız yapımların son modası ise cuma günü FOX ekranlarında yayınlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem.

Muhteşem Yüzyıl gibi daha ihtişamlı ve performans açısından çok daha iyi olan bir yapımın devamı olarak çekilen, kadrosunda Beren Saat ve Hülya Avşar gibi iki önemli starı(?!) barındıran dizinin ilk sezonu bekleneni verememiş ve ortalık toza dumana bulanmıştı. Bu durumu fark eden yayıncı Star ise topu hemen diziye atmış ve yolların ayrılmasına karar verilmişti. Ve sonunda maliyet olarak çok ciddi bir seviyede olan, buna rağmen isteneni veremeyen bir yapımı kimin alacağına dair soruların cevabı sürpriz bir şekilde FOX olmuştu.

Yapımı bünyesine katan FOX'un ilk icraatı oyuncu kadrosunu ve hikayeyi baştan sona değiştirmek istemesi oldu. Bunun için Nurgül Yeşilçay gibi bir ismi kadroya katan yapım 4.Murat'ın hikayesinin anlatmaya karar vermişti.

Uzun uğraşlar ve reklamlarla hazırlanan yapım geçtiğimiz cuma akşamı yayına girdi. Girdi girmesine de değil güne damga vurmak, ilk 10'a bile giremedi. Kadrosunda Nurgül Yeşilçay,Farah Zeynep Abdullah, Metin Akdülger, Aslı Tandoğan, Leyla Feray, Caner Cindoruk, Ece Çeşmioğlu gibi isimlerin olduğu dizi TOTAL grubunda 2.34 reyting ile 25., AB grubunda 3.27 reyting ile 15., ABC grubunda ise 3.48 reyting alarak 16.olabildi.

Karşısında Kiralık Aşk, Arka Sokaklar, Güldür Güldür Show, Aşk ve Mavi, Beyaz Show, O Ses Türkiye, Sevda Kuşun Kanadında gibi rakipleri olan, bunun dışında devamlı sürpriz yapmaya başlayan haber bültenleri ile bile yarışmak zorunda kalan Kösem'in kaba tabirle ''elde patladığını'' söylemek zorundayız. Yalnızca bir bölümle bu yorumu yapmak yanlış gelebilir size. Ama bu kadar maliyetli ve reklamlı bir işin Güldür Güldür Show'un özetine, Kim Milyoner Olmak İster'in tekrar bölümüne, aynı kanalın haber bültenine, hatta Esra Erol'a dahi geçilmesinin ardından iyi bir yorum yapmamı beklemeyin lütfen.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da Kösem'in büyük bir hayal kırıklığı olduğunu görmemek imkansız.

Zorlaya zorlaya buraya kadar işte.

Safi masraf ve israf vallahi.

ANIL KOLDAŞ

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..