Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

O devenin hörgücü var ya...

O devenin hörgücü var ya...
 

kskcarsi.org


Semtinde doğduğum büyüdüğüm, taraftarı olduğum Karşıyakamızın Spor Kulubü bu sene 100. yılını dolduracak. Çeşitli etkinliklerle kutlanacak bir asırı geride bırakışın, sportif faaliyetlerde kazanılacak başarıyla beraber daha coşkulu bir şekilde yaşanması için sezona tüm branşlarda çok ciddi şekilde hazırlanıldı. 

Spor kulubü olmanın gururunu yaşayan Karşıyaka 100.yılda şampiyonluk inancı ile sezona hazırlandı. Son üç sezonun ikisinde play off mücadelelerinde süper ligin kapısından dönen Karşıyaka bu sene aynı olumsuzlukları tekrar yaşamamak için gerek yönetim, gerek teknik kadro, gerek taraftar kısacası tüm camia sezona daha dikkatli hazırlandı. 

Kültürümüzde, dinimizde adak vardır. Askerden dönmek için, okul kazanmak için, iş bulmak için, koca bulmak için, kaza bela yaşamamak için, hastalıktan kurtulmak için, yatağı ıslatmamak için vb. gibi durumlar için insanlar adak adar ve adağını yerine getirir. 

Karşıyaka taraftar derneği 100. yılımızda her türlü kazaya, belaya şanssızlığa karşı adak olarak deve kesti. 800 kiloluk bir deve Aydından tesislere getirtildi. Tesislerde uygun bir yerde büyük bir çukur açıldı. 1500 Karşıyaka taraftarının eşliğinde, özel bir firmadan getirtilen uzman kasaplar tarafından tüm İslami değerler ve kurallar dikkate alınarak deve adağı gerçekleştirildi. 

800 kiloluk deveden çıkan tüm etler, Somaliye yardım kampanyalarından dolayı unutulmuş ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği aracılığı ile dağıtıldı. Mübarek Ramazan ayında birçok aile, tenceresinde et kaynatabilmek için kurban bayramını beklemek zorunda kalmadı. (deve adağı 19 Ağustos'ta gerçekleşti ) 

Bu olayı hoş bulmayabilirsiniz, karşı çıkabilirsiniz ama bu olayı " o devenin hörgücü var ya .... " diye dile getirmek kimsenin payına düşmez. 

Kendisini çok beğendiğim, saygı duyduğum Metin Uca deve adağını anlamsız bir şekilde kendisine görev edinip bir sosyal paylaşım sitesinden "Karşıyaka taraftari kiligina girmis bazı "ÖKÜZ" ler o devenin hörgücü var ya.... " diye yorumda bulunmuş. O üç noktayı kelimelerle açıklamama gerek yok sanırım. 

Ülkemizde Obama için onlarca koyun kurban edilirken, devlet yetkilileri için şehir girişlerinde folklor takımları eşliğinde kurban kesilirken, futbol camiasında yeni transferler, yeni yapılan stadlar için kurbanlar kesilirken insanların kullanmadıkları dilleri, konu Karşıyaka olunca kurbağanınki gibi birden uzayıveriyor. 

Metin Uca kullandığı usluptan dolayı o ağırbaşlı yaklaşımıyla, yanlış kelimelerle yanlış uslup kullandığını belirtip konuyu kapatmak yerine, daha da büyüttü. 

"Öküz algı zayıflığı nedeniyle anlama güçlüğü gösterir. Sahada gösteriş olsun diye bagirtarak deve kesene cevabı Karşıyaka taraftarı verir." güncellemesiyle organizasyonun zaten Karşıyaka taraftar grubu ÇARŞI tarafından yapıldğını Karşıyaka taraftarının öylesine rastgele bir kalabalık olmadığını, tek çatı altında tek vücut olan taraftar olduğunu bilmediğini ortaya koydu. Diğer benzer yorumlarını yazmaya gerek duymuyorum. 

Karşıyaka Taraftar Derneği Metin Uca'nın hakaretleri sebebiyle suç duyurusunda bulundu. Konu yargıya intikal ediyor. Metin Uca keşke o yorumu yapmadan önce Karşıyaka Taraftar Derneğinin internet sitesinde bir inceleme yapsaydın. Türkiyenin en duyarlı, en vefalı taraftarıdır Karşıyaka taraftarı. 

Bugün devenin kanını döktüğü için terbiyesizce uslup kullandığın kişilerin, kana ihtiyacı olan birçok kişi için kendi kanlarını bağış torbalarına akıttıklarını bilmezsin… 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..