Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Bank Asya 1.Lig 1. hafta görünümü

Bank Asya 1.Lig 1. hafta görünümü
 

1. Lig Bank Asya 2010/2011 sezonu cuma günü başlıyor. Süper lig için verilecek yaklaşık 9 aylık mücadelede öncelikle tüm takımlara başarılar diliyor ve futbolcuların önemli sakatlıklar yaşamadan sezonu bitirmesini temenni ediyorum. 

Denizlispor - Göztepe  

Cuma günü sezonu açacak mücadele iki ekip için de çok önemli. Yıllar sonra 1.lige geri dönen Göztepe ilk sınavını Denizlide verecek. Denizlispor geçen yıl sezon başında yakaladığı havaya rağmen başarısız bir sezon geçirmişti. Bu sezon öncesi hazırlık maçlarında da iyi performans sergileyemedi. Yaptıkları 16 transfer ile yeni takım olmanın sancılarını çekebilirler. Denizlisporun sezon sonunu en azından play off potasında bitireceğini düşünüyorum. Göztepe'de 2.ligden yükseldikten sonra birçok oyuncusuyla yollarını ayırıp 15 oyunucuyu kadrosuna kattı. Aydın Karabulut ve Korhan Öztürk gibi etkili kanat oyuncularını takıma kattılar.Forvet hattında Karabükten Yasin Avcıyı renklerine kattılar. Göztepe için ilk beş hafta çok önemli. İlk beş haftada hazırlık maçlarındaki kötü sonuçları tekrarlarlarsa takım içinde oluşabilecek dengesizlikler hedeften uzaklaştırabilir. İlk beş haftada kaza yaşamazlarda şampiyonluğun önemli adaylarından biridir. Bu maçın iki takım açısından da beraberliğin kıymetli olacağı kadar zor olacağını düşünüyorum. 

İstanbul Güngörenspor - Akhisar Belediye Gençlikspor 

Geçen yıl küme düşme potasından son haftalarda aldıkları puanlarla uzaklaşan iki takım ligin ilk haftası karşılaşıyorlar. Akhisar İzmirspordan aldığı kardeşimin de arkadaşı olan Nijeryalı Suni, Osman Bozkurt ve Şehmus Özer ile hücum hattını güçlendirdi. Akhisar yeterli ivmeyi yakaladıkları taktirde play off çizgisine yakın bir yer alacaktır ve ilk basamak olarak da Güngören deplasmanında kazanmaları gerekiyor. 

Konyaspor - Kasımpaşa 

Süper lige geçen sene veda eden iki ekip ilk maçta karşı karşıya geliyor. Ali Bilgin ve Cenk İşler'i kadrosuna katan Kasımpaşa süper lig için en güçlü adaylardan biri. Transfer yasağı olduğu için transfer yapamayan Konyasporu zorlu bir sezon bekliyor. Kasımpaşanın ilk maçında üç puan alması süpriz olmaz. 

Buca - Kayseri Erciyesspor 

Süper lig macerası bir yıl süren Buca tam anlamıyla kapalı kutu. Alt yapısından başarılı oyuncular yetiştiren Bucanın güzel bir sezon geçireceklerini sanmıyorum. Küme düşme korkusu ve süper lige geri dönme heyecanı yaşamadan sezonu bitirebilirler. Kayseri Erciyes tam 18 oyuncu transfer ederek adeta yenilendi. Her zaman güçlü, diri bir rakip olan Erciyesin sezonu playoff hattında tamamlayabilir. Bucadaki ilk maçından puan çıkartması çok önemli. 

Giresunspor - Boluspor 

Transfer yasağından dolayı transfer yapamayan Giresunspor için de bu sezon zor geçecek. Bolu Emre Toraman, Orhan Ak, Veysel Cihan gibi süper lig tecrübeleri olan oyuncuları kadrosuna kattı. Takım olarak uyum sağlayıp istikrar yakaladıkları taktirde ilk ikiye isimlerini yazdırmaları içten değil. 

Kartalspor - Elazığspor 

Geçen sene alt lige düşmekten son maçlarda kurtulan Kartal ile lige yeni çıkan Elazığspor ilk maçta karşılaşıyorlar. Mütevazi kadrolarıyla ligde yer alacak iki takım da evlerinde oynayacakları maçlarda kazanacakları puanlarla ligde tutunmaya çalışacaklar. Ligin ilk haftasındaki elde edecekleri skor belki de ikili averaj söz konusu olduğunda çok önemli olacak. 

Çaykur Rizespor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 

Üst ligleri hedefleyen iki takım ilk hafta karşılaşıyor. Geçen sene karadeniz ekiplerinin çekişmesinde Rize geri planda kalıp süper lig biletini hemşerilerine verdi. Geçen seneki olumsuzlukların üsütünü kapatıp bu sene süper lig parolasıyla sezona başlarlar. Gaziantep BB her zaman çok iyi mücadele eden bir ekip oldu. Yaptığı transferlerden takım içindeki dengeler bozmayarak aynı çizgide ilerlemek istediklerini anlayabiliyoruz. İki ekip için de zor olacak mücadelede Rize ev sahibi olma avantajını kullanacaktır. 

Karşıyaka - Adanaspor 

100.yılında şampiyonluk parolasıyla sezona hazırlanan Karşıyaka hazırlık maçlarında güzel sonuçlar aldı. Kadro kalitesi ile ilk ikinin önemli adaylarından biri. Adanaspor her zaman ki gibi belirli bir kaliteyle üst sıraları hedefleyen takım görüntüsünde. İki ekip için de zor bir mücadele olmasına rağmen Karşıyaka sezona üç puanla başlamaya daha yakın ekip. 

Sakaryaspor - Tavşanlı Linyitspor 

Transfer yasağı olduğu için transfer yapamayan üçüncü ekip Sakaryaspor. 1.Lige yükselmeyi başaran Sakaryaspor bu ligde varolmak için tüm imkanlarını kullanacaktır. Tavşanlı geçen yılı muhteşem bir yükselişle geçirdi. Takımın her şeyi değil ama çok şeyi olan Mehmet Akyüzün yokluğu fazlasıyla hissedilecektir. Geçen yılki başarılarını tekrarlamaları için ilk haftalar çok önemli. 

 

İyi oynayan, hakeden kazansın... 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..