- Kategori
- Futbol
Şampiyon kim?
Şike soruşturması kapsamında UEFA'nın baskısı ile Şampiyonlar Ligine gidemeyen Fenerbahçe'nin yerine giden Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş yine gündemi sarsacak filozofi açıklamalar yaptı. Kendilerinin kupa almamış olsalarda şampiyonlar ligine gittikleri için şampiyon olduklarını söyleyerek yine uzak doğu felsefesini sergilemeye çalıştı. Evet aslında Şenol Hoca'nın açıklamalarının içinde doğruluk payı yüksek kısımlarda yok değil. Mesela 82 puan alarak averaj ile şampiyonluğu kaybeden takımında en az şampiyon kadar başarılı olduğunu kimse inkar edemez. Ya da son maçta atılamayan bir gol ile şampiyonluğu 1 veya 2 puan ile kaybeden takımda en az şampiyon kadar sevinebilmelidir.
Bütün bu doğruların yanında yapılan yanlış açıklamalar da maalesef Şenol Güneş'in uzak doğu felesefesini tam olarak anlayamadığının ya da anlamak istemediğinin de kanıtıdır. Mesela diyor ki :Kadromuzu dağıttık. Yaptığımızı yıktık, yeniden yapıyoruz. Alabileceğimiz yerli oyuncu konusunda Türkiye'de sayısal azlık var. Adaylar var, onları da alınca eleştiriliyoruz. Bu açıklamadan biz 2. olduğumuz için şampiyonlar ligine ön eleme oynayarak katılabileceğimiz için ve bu kadronun bunun için yetersiz olduğunu düşündük ve kadroyu dağıttık anlamını çıkarmak çok da zor olmasa gerek. Yani kadroyu dağıtmasak bile bu kadro ile bu sezon aldığımız 82 puan sürprizdir şampiyonlar ligi elemelerinde yetersizdir düşüncesine sahip olduklarını anlıyorum ben. Burda şimdi kadroyu dağıtmak yerine 2-3 takviye yaparak en azından şampiyonlar ligine katılabilecek bir kadro oluşturmak varken bunun suçlusu Fenerbahçe veya sistem midir? Sistem derken puan eşitliği durumunda genel averaja olmadı ikili averaja göre şampiyonu belirlemekten bahsediyorum. Şenol Güneş eğer bu yaşananlar doğruysa biz mağduruz diyoruz. Bu durumda Şenol Güneş'in Yahşi Cazibe dizisinin Simge'sinden hiç bir farkı kalmıyor. Yani bir komedi dizisinin mağduru ne kadar ciddiye alınıyorsa kendisi de o kadar ciddiye alınacaktır.
Sen bu takımın aldığı 82 puanın averajla şampiyonluğu kaçırmanın bir mucize olduğunu düşünmüşsün ve Şampiyonlar Ligi bizim için hayal en azından UEFA kupasına gidelim yeter diye düşünmüşsen şimdi çıkıp da mağduruz demenin hiç bir anlamı yoktur. Sizin daha güçlü bir kadro kurmanızı Fenerbahçe mi engelllemiştir ki imalı laflarla 104 yıllık bir mazisi 25 milyon taraftarı olan bir camiaya çamur atmaya çalışıyorsunuz. Siz önce Trabzon'a neden dünya çapında yıldız futbolcu getiremiyoruz getirsek de tutamıyoruz diye kendi içinizde bunun muhasebesini yapın ondan sonra sağa sola çamur atacaksanız yine atın.
Şampiyonluğun ya da kupanın somut bir şey olduğunu söyleyerek sadece taraftarınıza şirin görünmeye çalışmanız sizin Uzak Doğudan sadece felsefenin felini anladığınızın da bir kanıtıdır. UEFA'nın ve TFF'nin son dakika golüyle hakkınız olmayan bir şampiyonaya katılabildiğiniz için edebinizle gidin ülkemizi en iyi şekilde temsil edin. Ne kadar iyi temsil edebileceksiniz bunu da önümüzdeki hafta görmeye başlayacağız. Satır aralarında Fenerbahçe ile problemimiz yok onlarında emeğine saygı duyuyoruz gibisinden kamuoyuna hoş gelecek laflar edip gereken yapılsın derken daha düne kadar başkanınızın yurtdışı yasağı olduğunu sizinde maçlarınızın inceleme altında olduğunu unutmanız maalesef çok acı Şenol Güneş.
Güneş balçıkla sıvanamaz atasözünün ne kadar doğru olduğu çok yakında anlaşılacak ve sizler bu sözlernizi nasıl yalayacaksınız hep beraber göreceğiz.