Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

OBAMA, GO HOME... Türkiye'yi Araplaştırma Planlarınla, Ortadoğu projelerinle birlikte geri dön.

OBAMA, GO HOME... Türkiye'yi Araplaştırma Planlarınla, Ortadoğu projelerinle birlikte geri dön.
 

Araplaşma modern yaşama en önemli tehdittir.


Dünyanın hoşgörüyle kucaklaşmış, demokrasi kusurları bulunan bir ülkesini yüz yıl geriye götürme planlarını onaylamıyoruz. Koşullu dayatılan, daha geri noktada bir hedefi önüne koyan barış hedefinin çok geçerli olamayacağına inanıyoruz.

Irak'ı devraldığın Saddam'dan bile daha fazla kan gölüne ve bölünmüş yapılara çeviren benzer bir planı yıllardır, ısrarla Türkiye üzerinde oynayan eski yönetimden bir farkın olmadığını göstermek için geldiğin Türkiye, Modern bir Cumhuriyettir. Bize katacağın demokrasi deneyimi sadece bu yapıya saygılı olmaktır.

Avrupa'nın on yıllardır peşinde olduğu küçük ve etkisiz parçalardan oluşan Türkiye, Ortadoğu'da taşların yerinden oynamasına ve İsrail'in sonunun gelmesine yol açar. Büyük ve barış içindeki Türkiye, dünya barışının güvencesidir.

Modern Türkiye Cumhuriyetini bir türlü görmemenizin sonucunda, şu andan en az yüz yıl geri gitmek demek olan önerileriniz, çalışmalarınız ile Türkiye'yi birarada yaşayan bir toplum olmaktan çıkarıp yeniden ayrılık, savaş ve mübadele yolları ile karşılaştırmanızı doğru bulmuyoruz.

Sana atfedilen liderlik, peygember, mehdi, Türk, müslüman gibi yaftaların gelecekte ülkem için kendi planlarını uygulamak isteyenlerin geçici dolduruşlarıdır. Afganistan'da kendi elinizle yarattığınız canavarla bugün hala savaştığınızı unutmayın.

Ortadoğu bölgesinde elinize aldığınız bir cetvelle haritaları değiştirmeye çalışmanız, sizi muhterislerle çalışmaya mecbur bırakacaktır. Onyıllardır halkına ne kazandırdığı bilinmeyen, rüzgara göre yön değiştiren liderlerle bir yere gitmek mümkün değildir.

Modern yaşam, en etkin şekli ve hooşgörüsüyle Türkiye'dedir. Demokrasinin en zarar gördüğü dönem de askeri rejimler dönemi değil, bugünkü iktadarın dönemidir. Demokratik haklar ve özgürlükler, çoğulculuk baskısıyla ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. Toplumun hoşgörü genleri dinsel, ideolojik ve etnik kökenden gelenlerle değiştiriliyor.

1923 Yılında kurulan genç cumhuriyet, kurumları ve halk tarafından bu güne kadar bütün bu gelişmelere direnmiş ve demokrasinin yaşaması sağlanmıştır. Bugün tehdit had safhadadır. Araplaşma modern yaşama en önemli tehdittir.

Planlarınız ülkemizi geleceğe götürmez, taassubun ve etnik milliyetçiliğin kollarında yüz yıl kaybetmemize geri gtimemize neden olur. Saydığım ve daha sayamadığımı nedenlerden dolayı bir kez daha:

Türkiye'yi Araplaştırma Planlarınla, Ortadoğu projelerinle birlikte geri dön.
OBAMA, GO HOME








 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..