Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

"Beyaz Türkler" Dünyanın ve bu coğrafyanın değişiminin en önemli aracı.

"Beyaz Türkler" Dünyanın ve bu coğrafyanın değişiminin en önemli aracı.
 

Dedem, atmış üç yaşında ölürken “Beyaz Türk” olarak öldü.


"Beyaz Türkler" sosyolojik bir olgu ve önemli. Üzerinde düşünülmesi gerekir, gelecek elli yılın önemli konularından birisi olarak gündemi meşgul edecek. Dünya ve Türkiye bir çok yerinde değişirken "Beyaz Türkler"i, değişimin, dönüşümün (devrimin değil) olduğu bütün merkezlerde görebileceksiniz.

Beyaz Türkler, düşüncelerini dayatma konusunda telaşları yoktur. Siyaset yaşam tarzları değildir. Başarılı oldukları bir alan mutlaka vardır ve başka bir alanda da disiplinli bir katılımcıdır. Yaşadıkları yerde hayatın güzelleşmesine önemli katkılarda bulunurlar, Aile, onlar için en önemli olmazsa olmazdır, boşandıkları pek görünmez, boşanırlarsa da arkadaş olurlar. Çocuklarını severler, üzerinde baskı kurmazlar.

“Beyaz Türkler’in”, hayata karşı felsefi zeminleri gelişmiştir. Her inanç, köken ve düşünceden olabilirler ve arkadaş çeşitliliği vardır. Onlarla vakit geçirebilir, proje üretebilirler. Çevrenizde hayatınızı kolaylaştıran ve güzelleştiren şeylerin altında mutlaka onlardan birilerinin imzası vardır.

Bunu bilirler ve sadece tebessüm ederler. "Beyaz Türk" kadınını ve erkeğini her yerde tanırsınız, görürsünüz ve anlarsınız. Bir etikete sahip değillerdir, onları tanımak için onların dilini biraz bilmelisiniz. Onlar üst bir kimliktir. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın sırıtmazlar ama yurtlarından da ayrılmayı pek düşünmezler. Çocuklarını Türkiye'de okutmayı gerçekçi bulurlar.

Birçok yerde tanıdıkları vardır, bunu kişisel çıkar ve ranta dönüştürmezler. Güvenilir ve katılımcılardır. Neye inanıyorlarsa, inançlıdırlar ama bunu gösteriş amacıyla kullanmazlar. Her meslekten olabilirler. bazen madenci, bazen işadamı, ne olurlarsa olsunlar bulundukları alana huzur ve sukunetin dolmasında aracı olurlar. Bir çok çatışma onların yumuşak bir bakışıyla son bulmuştur.

Dedem, atmış üç yaşında ölürken “Beyaz Türk” olarak öldü. İnançlarını, düşüncelerini ve yaşam tarzlarını çevreye dayatmazlar. Sorarsanız, kaygılarını anlatırlar. Hayatın kendi akış dinamiğine aslında müdahale edilmeyeceğini bilirler. Kaderci ve insandırlar.

Çevrelerinde gördükleri sevgiyi, bağlılığı baskıcı bir sisteme dönüştürmeden iletişim kurarlar. Genellikle kabalık ve baskı gördükleri alandan uzak dururlar. Çatışmaların ortasında ve yakınında göremezsiniz, muhtemelen bu deneyimlerden geçmişlerdir.

"Beyaz Türkler" sosyolojik bir konu, sırası geldikçe yazacağım.

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..