Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Obezite egzersizleri

Son zamanların korkutan rahatsızlıkları içinde yer edinen obeziteye karşı tertipli yeme içme kadar tertipli alıştırma da büyük ehemmiyet taşıyor. Bedendeki yağ miktarının çok fazla çoğalmasına bağlı olarak oluşan bir cins rahatsızlık olan aşırı kiloluluk, birtakım insanoğlunun yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Aşırı kiloluluğun meydana gelmesinde birtakım unsur rol oynamakta ve ayrıca obezite de bir hayli rahatsızlığın gelişmesinde büyük roller sergilemektedir. Bundan dolayı hem obezite olmamak bununla beraber obeziteye bağlı rahatsızlıklarla karşılaşmamak için aşırı kiloluluk alıştırmaları ile bu rahatsızlığın üstesinden gelinmelidir.

Meydana getirilen incelemelere göre obezite içi alttaki alıştırmaların tertipli olarak yapılması, obeziteyi ve buna bağlı hastalıkları engelliyor. İşte aşırı kiloluluk için uygulanması önerilen alıştırmalar şu keildedir.

Aerobik egzersizler
Adale kuvvetlendirme=dirençli egzersizler
Germe alıştırmaları

Bu alıştırmaların tertipli yapılması aşırı kiloluluğun engellenmesinde büyük hisseye haizdir. Aşırı kiloluluk için alıştırmalar mütehassıslar tarafınca tavsiye ediliyor.

 
Toplam blog
: 8
: 44054
Kayıt tarihi
: 14.01.14
 
 

Elimden geldiğince insanlık yararına bilimsel makaleler yazmaya çalışan birisiyim. Sakarya'da..