Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Öcalan İmralı’dan götürüldü mü?

Öcalan İmralı’dan götürüldü mü?
 

İnsan hayatında en büyük destek güven olgusudur. Hiç kimseyi sevmek zorunda değiliz. Hele hele demokrasi ile idare edildiği iddiasındaki bir ülkede iktidar taraftarı da olmayabilirsiniz. Ancak ülkeyi yönetenler sizin de yöneticilerinizdir. Onlara güvenmek durumundasınız. Tabii ki bu güveni tesis edecek olan da yönetici kadrosudur. Ülkemizde iktidar %50 oy desteğine sahip olmasına rağmen büyük çoğunluğun güvenine mazhar değildir. Bu yüzden de biraz flu olan her konuda sert bakışlar iktidara çevrilmektedir.

Medyada yer alan bir haberi birkaç gündür yöneticilerin ve muhalefetin dilinden düşmeyen laflarla yan yana getirildiğinde Öcalanın hala İmralı’da olup olmadığı sorusu da akla geliyor.

Görgü tanığına göre radar donanımlı bir yat siyah bir helikopter eşliğinde İmralı’ya doğru hareket halinde görüldü. Resimleri çekilip medyaya servis edildi.

Bu ara Bülent Arınç’ın, Öcalan’ın bir evde gözaltında yaşamını sürdürebileceği sözleri basında yer aldı. Arkasından CHP lideri Kılıçdaroğlu da benzer sözleri dile getirdi.

Diğer söylentiler arasında, Amerikalıların ve Barzani’nin Öcalan’ı İmralı’da ziyaret ettiği iddiaları medyada yer aldı.

Radar vb. donanımlı yat ve helikopter Emniyet’in veya MİT’in organize ettiği bir “gezi” miydi? MİT’in ilgisi var mı? Yat ve helikopter İmralı’ya mı gitti? İçlerinde kimler vardı? Gidenler Öcalan ile mi görüştüler? Öcalan hâlâ İmralı’da mı?

Tekrar söylemek gerekirse; Hiçbir parti kendini ülkenin tamamına sevdirmek zorunda değil. Sevdiremez de. Ancak, iktidar olan parti ülkenin her vatandaşının güvenini kazanmalıdır. Güven olmayınca birkaç iddia, bir görüntü insanın kafasında acabalar oluşturuyor.

İzmir 2012-06-29

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..