Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '12

 
Kategori
Dünya
 

ABD’den şok iddia... Uçak nerede vuruldu?

ABD’den şok iddia... Uçak nerede vuruldu?
 

ABD’den şok iddia... Uçak nerede vuruldu?

Hükümetimiz bilindiği üzere ABD ile istihbarat paylaşımı anlaşmasına sahiptir. Yani geniş istihbarat ağı sayesinde dost ve müttefikimiz olan ABD bize her türlü istihbaratı doğru  ve zamanında verir (!?)

Hal böyle olunca da ABD den gelen haberlere daha bir dikkatle eğilmek gerekiyor. ABD nin bir haberi verme şekillerini de az çok öğrendik. Meydana gelebilecek tepkilerden uzak olabilmek amacı ile basına sızdırma yöntemi uygularlar. Bizde onlardan öğrendiğimiz gibi bu işeri (Silivri davaları) yapıyoruz.

Değilse emperyalizmin yönetim bürolarından dışarı istenmeyen haberler sızmaz.
“ABD'li istihbarat yetkilileri, 22 Haziran günü Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağının vurulduğu sırada Suriye hava sahasında olduğunu öne sürdü. Bu iddia Türkiye'nin açıklamalarıyla çelişirken, Suriye'nin pozisyonunu destekliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Uçağın karadan havaya füzelerle vurulduğuna dair bir işaret görmedik” derken, kendilerine ulaşan bilginin kaynağını açıklamadı.

Başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere Türk yetkililer, olay gününden bu yana yaptıkları açıklamalarda, uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğunu ancak enkazının Suriye karasularına düştüğünü ifade etmişti.”

Evet, sizde şaşırdınız değil mi? Zaten bizim yetkililerin anlattığı hikâyeyi, uçağın karadan havaya füzelerle değil de menzili çok kısa olan uçaksavarlarla vurulduğu tespiti geçersiz kılıyor.

Yani uçak Suriye hava sahasında çok alçaktan uçmuş ki, uçaksavar ile vurulabilmiş.

Bizi arkamızdan şiddetle Suriye ile bir savaşa iten ABD neden böyle bir açıklama yapıyor? Aslında bu soru cevaplanması gereken soru olarak karşımızda duruyor. Önceleri Türkiye ile Suriye’yi biribirine kışkırtanlar bu gün Türkiye’nin saldırgan bir tutum izlediğini bu bakımdan suçlu olduğunu ima eden davranış içindeler.

İsterseniz bu sorunun cevabını medyaya yeni düşen bilgilerde arayalım. Suriye’de kalıcı bir Rus üssü kurulacak. “Batı’ya petrol taşıyacak iki petrol hattı rotası da gündemde... Bunlardan ilki Katar veSuudi Arabistan’dan Ürdün ve Suriye üzerinden, diğeri ise İran’dan Irak, Suriye ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya petrol taşıyacak. Petrol konusunda Rusya’ya bel bağlamak istemeyen Batılı ülkeler, Esad’ın iki sene daha iktidarda kalması ile bu rotaları garanti altına alacaklarına inanıyor.”

Bu arada Türkiye suçlu bir devlet olarak kolu kanadı kırık ortada bırakılacak. PKK daha güçlü saldırılara başlayacak. Müdahale ettiğinizde gelsin birleşmiş milletler.

İzmir 2012-06-30

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..