Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '19

 
Kategori
Siyaset
 

Öcalan Ne İstiyor?

'Kürt sorunu'nu çözerim, çözüm için hazırım' diye avukatlar aracılığıyla İmralı'dan haber göndermiş Öcalan tam da Türkiye-ABD arasında güvenlik koridoru görüşmeleri yapılmakta olduğu günler ortasında.

ABD tarafından kurulmuş olan terör örgütü 40 yıldır ülke ekonomisine büyük zararla birlikte binlerce asker ve sivil yurttaşımızın hayatlarını yok ederek ülkede misyonunu tamamlayarak aynı terör örgütü isim değiştirerek YPG adıyla gene ABD'nin desteğiyle varlığını Suriye'de sürdüreceği görülüyor.

Amerika tam da bu noktada Öcalan'ı devreye sokarak sözüm ona Kürt sorunu'nun çözümüne yönelik gündem oluşturmaya çalışıyor.

Güvenlik koridoru oluşturulduğunda zaten terör örgütü ülke tehdidinden dışında hatta kilometrelerce uzakta kalacağından dolayı terör kabüsünden kurtulacaktır ülke.

Terör örgütünden arındırılmış ülkede terörden söz edilmeyeceğine göre suç olmaktan da çıkarılacağını ve şehit annelerini bir nebze olsun rahatlatmak için Kürt sorunu'nun çözümü noktasında yukarıda belirttiğim gibi ABD Öcalan'ı şekil olarak kullanmak istediği ortadadır. Zaten 99 yılında yurtdışından yakalayarak ülkeye teslim eden de ABD'ydi.

Her zaman söylüyorum, ülke'de yaşayan Kürt kökenli insanlarımız tıpkı Laz kökenli veya Gürcü Roman kökenli insanlarımız gibidir. Hiç bir köken hiç bir kökenden üstün değikdir olamaz da zaten. Dolayisiyle Kürt sorunu değil ülkenin sorunları vardır. Ülkenin başta ekonomik sorun olmak üzere tüm sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz Kürt'ü Laz'ı Çerkez'i Gürcü'süyle birlikte hep beraber.

O irada 23 haziran İstanbul seçimlerinde ortaya çıkmış ve önümüzdeki seçimlerde ülke geneline yayılarak güç kazanacağını öngörmekteyim.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..