Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ödediğim Vergi Devletin Bana Yaptığı Hizmetin Karşılığıysa Geri Versin çünkü Hizmet Almıyorum

Herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının devletten hizmet almaması mümkün değil elbette. Çok ekstrem durumlar, TC vatandaşıdır ama yurtdışında yaşıyordur falan.

Ama ödediği vergi kadar hizmet almaması mümkündür.

Adam kanunlara saygılı biridir mahkeme falan bilmez. Sağlığına dikkat ediyordur hastane bilmez. Çocuğunu özel okullarda okutuyordur. Yani devletten hizmet almıyordur.

Bu ülkede yaşıyor olmanın da bedeli varsa ayrı…

Normalde ödediğiniz vergilerle aldığınız hizmet denk olmaz da dikkat çekici farklar ortaya çıkınca yazmak gerekiyor…

Adam senede on dava açıyor, 20 kere devlet hastanesine gidiyor, her gün polis çağırıyor emniyeti meşgul ediyor, bilmem kaç çocuğu devlet okullarında okuyor vs… Devlet sanki ona çalışıyor. Bir başkası bu kadarını ömrünün sonuna kadar bile yapmıyor. Mesela benim 60 senede bir kere emniyet bir kere de mahkeme işim oldu ve toplamda hastaneye 20 defa gitmemişimdir. Devlet bana ne harcamış olabilir ki?

Enteresan olan şey bunların ikisi de aynı vergiyi veriyor hatta daha fazla hizmet alan daha az vergi veriyor. Yani tıpkı birilerinin kaçak elektriğini ödediğimiz gibi hizmet parasını da ödüyoruz.

Devlet belki benden yılda 5 bin lira vergi alıyordur. 40 yılda 200 bin lira. Bana yapılan hizmetin bedeli 50 bin lirayı geçmez. Bir başkası da bunun tam tersi maalesef…

Devletten aldığımız hizmete göre mi vergi ödesek acaba?

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..