Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '12

 
Kategori
Anılar
 

Öfke

Öfke
 

Her canlının istenmeyen olaylar karşısında gösterdikleri tepkiye öfke denir. Öfke karmaşık kirli duygular, kıskançlık, utanç, incinmişlik, suçluluk duygusu

korku, engelleniş gibi nedenlerden ortaya çıkar.19 Ocakta Kanal D de Dr. Mehmet Şakiroğlu öfkeyi anlatırken bir anısını anlattı:

Trafikte giderken arkadan gelen bir sürücü ile arasında yaşan öfkenin nasıl korkuya dönüştüğünü belirtti. aynı olay erkek kardeşimin başına gelmiş:

Kardeşim trafikte iken arkadan son hızla gelen bir sürücü zikzak yapmağa ve trafik kurallarını ihlal ederek geçmeye çalışmış. Kardeşim bu durum çok öfkelenmiş ve elini camdan çıkartarak ne oluyor gibi bir işaret yapmış. Kırmızı ışıklarda arabalar durunca arkadaki araçtan genç, kabadayı kılıklı bir adam kardeşimin arabasının yanına gelip, camı açmasını söylemiş. Kardeşim camı açınca cebinden tabancasını çıkartıp, kardeşimin başına dayamış ve “ulan in aşağı efeliğini görelim” demiş. Kardeşim iri yarı uzun boylu bir genç. Ondaki öfke korkuya dönüşmüş ve “ne efeliği ağabey ben elimi çıkarttım size buyurun geçin demek istedim” diyince: Adam “hah işte böyle imana gel yoksa nallarım” demiş. Doktor beyin de anlattığı gibi burada öfke korkuya dönüşmüş..

Öfkemizi daima kontrol edelim. Ne demiş büyüklerimiz “öfke ile kalkan zararla oturur. Öfke sağlığımız için de zararlıdır. Ani öfkeler tansiyon yükselmesine, şeker hastalıklarının tetiklenmesine ve kalp krizine yol açar. Kendimizi kontrol edelim.

 

Skin, huzurlu bir yaşam dilerim

 

NAHİDE ÇELEBİ

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..