Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Oğlunu gönder Suriye'ye

Oğlunu gönder Suriye'ye
 

"Türkiye, ABD'siz Suriye'deki durumla başa çıkabilir, ama ABD, Türkiyesiz Suriye'deki durumla başa çıkamaz, işte bu da iki ülkenin neden birlikte çalışması gerektiğini bir kez daha gösteriyor''.

Suriye savaşını Türkiye başlatmadı, ABD hikayeden başlattı. Bu savaşın, Amerika'nın çıkarları için yapıldığını dile getirmemize gerek var mı acaba? Sanırım yoktur.

Birden bire, kimin nereden attığı bilinmeyen bir bombanın sebep olduğuna inanıyor musunuz?

Bırak ALLAH aşkına...

George W. Bush'un ulusal güvenlik danışmanı Stephen Hadley ne demisti hatırlayalım:

''Türkiye, ABD'siz Suriye'deki durumla başa çıkabilir, ama ABD, Türkiye'siz Suriye'deki durumla başa çıkamaz, işte bu da iki ülkenin neden birlikte çalışması gerektiğini bir kez daha gösteriyor''

Yani "Türkiye, Suriye'yi bizsiz halletsin.." demeye getirmişti lafı.

Peki bir avuç PKK'lı ile baş edemeyen Türkiye koca Suriye ile nasıl harp edecek?
Yok Suriye ile baş edeceğine inanıyorsanız, ki ben inanıyorum, o zaman bir avuç PKK'lı ile baş edemeyişinin sebebini sormak gerekmez mi?

Hadi onu da geçtim, İsrail gemimize saldırıp dokuz kişinin canını aldığında, İsrail'e savaş açmayan bu hükümet niçin Suriye'ye karşı savaş açabiliyor? Belli ki ABD İsrail'e karşı kurşun sıkma izini vermemiş olacak.

Hadi bütün bunları da bir yana atalım, PKK'lılara karşı "Terörle mücadele ediyoruz" dediğinde Türkiye, ABD ve AB çıyak çıyak "Kürtlere dokunamazsın.." diye bağırmadı mı?

Dönemin Alman Dışişleri Bakanı Hans Dietrich Genscher: "Türkiye'nin uluslararası anlaşmalara uymadığını" belirterek Avrupa Topluluğu'nu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü'nü Türkiye'ye karşı harekete geçirmeye çağırmadı mı ve Yunanistan, Danimarka ile Hollanda'nın desteğini almadı mı?

Hadi şimdi Suriye için aynısını yapsınlar da göreyim! Yapamazlar çünkü kendi çıkarları doğrultusunda savaş başlatıldı.

ABD ve AB'den başka birşey beklenmez zaten, işlerine geldiği zaman insan hakları falan unutulur. Emperyalist güçlerin maşası haline soktunuz Türkiye'yi be!

Zaten Hillary Clinton verdiği cevapla asıl hedefin ne olduğuna da işaret etti. Clinton, ABD'nin pozisyonunun ne olduğuna ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"(...) şimdi de Suriye sınırının öteki tarafında, komşularda giderek artan bir şekilde devam eden şiddete rağmen Esad Rejimi'nin sonuna kadar yanında yer alan İran gibi ülkelerin desteklediği rejimin kendi halkına yaşattığı acılar meselesine de geliyor. (...)"

Bu tür savaşlara hayır diyorum, çünkü bu savaşta garibanın, masumun evlatları şehit düşecek. Zenginlerin ne burnu kanayacak ne evlatları şehit düşecek. Zaten hep böyle olmadı mı?

Başbakan Erdoğan bence cepheye oğlunu göndersin. Nasıl olsa dindar bir nesil yetiştirme çabasında değil mi? Herhalde dindar bir başbakan için oğlunun şehit düşmesi sevindirici bir hal olmalı... Ama nerde o yürek onda...

Bence Türkiye halkı bu konuda protesto ederek "Erdoğan oğlunu cepheye göndersin..." demeli ve bu konuda ısrar etmelidirler. Bakın bakalım o zaman savaş diye birşey kalıyor mu ortada. Amerika'nın maşası haline getirdin ülkeyi be adam, ABD ne dilerse veriyorsun. Vatan evladı ölmüs, Müslümanlar ölmüş senin umurunda mı? Dün Esad'a kardeşim diyordun bugün ne çabuk katil ilan ettin?
Sen onu bunu bırak, oğlunu'da al git.

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..