Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Öğrenci Koçluğu

Öğrenci Koçluğu
 

Öğrenci Koçu İnci Aktaş

Öğrenci Koçluğu Nedir? Tırtılın kelebeğe dönüşme hikayesidir. Her çocuğun içinde de her yetişkin de olduğu gibi uyuyan bir dev vardır ve ortaya çıkarılmayı beklemektedir.

Çocuklarımızın zihinleri de tıpkı bizler gibi ana rahmine düştükleri anda programlanmaya başlar. Bilinçaltlarımız doğru ya da yanlışı, espri ya da gerçeği ayırt etmeden her şeyi kaydeder. Yani çoğunlukla yanlış programlanır. Siz çocuğunuzu belli bir yaşa kadar harika yetiştirseniz bile, televizyon, okul ve dış etmenler çocuğunuzu tabir-i caizse adam eder. Ve bu yanlış programlanma 10 yaşına kadar devam eder. Neyse ki bilinçaltı yeniden programlanabiliyor ve öğrenme sonsuza kadar sürüyor.

Öyle olmasaydı, 10 yaşına kadar korkmayı öğrenmemiş bir çocuk bir daha asla hiçbir şeyden korkmazdı. Oysa korku tek seferde yoğun duygular bağlanarak öğrenilen bir olgudur.

Özetle hepimizin olduğu gibi çocuklarımızın da bilinçaltı yeniden programlanabilir. Öğrenci koçluğu çerçevesinde; koç ile öğrenci arasında planlı bir gelişim süreci oluşturulur. Çocuklarımız genellikle nereye gideceklerini bilmemekte çoğunlukla kendilerine dayatılan ya da yakıştırılan mesleği tercih etmekte ve yeteneklerini bastırmaktadır. Bu da yoğun sınav baskısı altındaki çocuğun motivasyonunu iyice düşürmektedir.

Öğrenci Koçluğu seanslarındaki amaç, öğrencini kendini ve yeteneklerini tanıyabilmesi, gerçek ilgi alanlarını keşfetmesi, hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere giderken kendisini sınırlayan, olumsuz düşünce ve inanç kalıplarının kırılmasıdır.  Nlp destekli ruh halini değiştirme ve kendi kendini motive etmesinin öğretilmesi ve en önemlisi zihnini kullanmayı öğreterek zamanı yönetmesi ve etkili öğrenmesi sağlanabilmektedir.

Öğrenci koçu, öğrencinin hedefe giden yolda, profesyonel yol arkadaşıdır. Öğrenci koçluğunda bir sihir ya da öğrenci koçunda bir sihirli değnek yoktur. Çocuğunuzun kendisi mucize ve zihni sihirlidir. Farkında olmanız ve bu süreci olabildiğince mutlu ve rahat atlatmanız dileğiyle…

Sevgiyle Kalın..

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Bursa

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..