Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenciler kendi öğrenme modelinizi öğrenin

Öğrenciler kendi öğrenme modelinizi öğrenin
 

Felder Modeline göre öğrenme modelinde"farklı öğrenme tipleri" vardır. Bu modele göre her öğreni, farklı bir öğrenme tipi içerisinde değerlendiriliyor. Bu farklı öğrenme tipine göre

1)ÖĞRENCİNİN BİLGİYİ İŞLEME TERCİHİNE GÖRE;

-UYGULAMA YAPMA EĞİLİMİNDE VE DİKKATLİ & HIZLI ÇALIŞMAYI SEVİYOR.

-GERÇEK DÜNYAYLA İLİŞKİSİ OLAN DERSİ SEVİYOR & EZBER OLAN DERSİ SEVMİYOR.

-GERÇEKLERE DAYANAN DERSLERDEN HOŞLANIYOR & KAVRAMSAL VE TEORİK DERSLERİ SEVİYOR.

AKTİF ÖĞRENCİ Bilgiyi ve fikirleri paylaşmaya açık öğrenci. Not alarak ders dinlemeyi sevmez. Öğrencinin konuşup hareket ettiği derstir.

DÜŞÜNSEL ÖĞRENCİ=Öncelikle bilgiyi tek başına düşünür. Derslerde not tutmayı sever. Öğrencinin izleyip dinlediği derstir.

1)DUYUMSAL ÖĞRENCİ =Kanıtlanmış derslere daha çok eğilim gösterirler. Beklenmedik sorulardan hoşlanmazlar. Bilindik sorular isterler. Gerçeklere dayanan dersleri severler.

2)SEZGİSEL ÖĞRENCİ=Farklı olasılık ve bilgileri keşfetme eğilimindedirler. Tekrarları sevmezler. Yeni bilgilerin peşinde giderler. matematiksel formüllerde sorun yaşamazlar. kavramsal, teorik dersleri severler..

1)GÖRSEL ÖĞRENCİ=Resim, diyagram, grafik ve ifadeleri tercih ederler.

2)SÖZEL ÖĞRENCİ=Yazılı ve sözlü tanımlamalar ile gösteri sunumu tercih ederler.

1)TÜMEVARIMCI ÖĞRENCİ=Bilgiyi, her biri birbirini izleyen, doğrusal nitelikli nedenselliklerle değerlendirmeyi tercih eder.özelden genele geçen sunumları sever.soruları mantıksal aşamaları bir bir geçerek öğrenir.

2)TÜMDENGELİMCİ ÖĞRENCİ=Bilgiyi parçaları karışık alır.bütünsel değerlendirmeyi seçer.genelden özele giden sunumları seçer.Genel resmi gördüğünde sorunu görebilir.

FELDER MODELİNE GÖRE ÖĞRENDİ. AŞAĞIDAKİ GİBİ DAVRANMALI

Aktif öğrenci=arkadaşları ile grup oluşturup konu hakkında düşüncelerini paylaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Düşünsel öğrenci=gelen yeni bilgiler üzerine düşünmeye zaman ayırın.Çeşitli zaman aralıkları ile tekrar yapın.

Duyumsal öğrenci=bilgiyi gerçek dünya ile ilişkilendirdiklerinde başarılı olurlar.arkadaşlaRı ile beyin fırtınası yapmaları önerilir.

Sezgisel öğrenci=konular arasındaki bağlantıyı öğretmenden öğrenin.kafanıza takılan sorların cevabını mutlaka öğrenin.

Tümdengelimci öğrenci=bu tür öğrenci ayrıntıya girmeden genel resmi yakalaması gerekmektedir.bir üniteye başlamadan evvel genel resmi yakalayın.önceki bilgilerinile ilişkilendirin.

Tümevarımcı öğrenci=Bütüne adın adım yaklaşmayı tercih ederler.doğrusal nedensellik barındıran mantıksal konu şemaları çıkarmaları önerilir.

Değerli öğrenciler başarının %90 ı kendini tanımaktır. kendinizi tanımanız için öğrenme stilinizi bilmelisiniz ve bu sitile göre ders çalışmalısınız.y ukarıdaki yazıyı muhakkak dikkatli ouyup kendinizi yakın bulduğunuz biçimi çıkarın. ömür boyu size yardımcı olacaktır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..