Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Öğrenmek isteyene mutluluk sırları

Öğrenmek isteyene mutluluk sırları
 

Mutlu olmak istiyorsanız, kendinizle ilgilenin, başkalarını dinleyin tabiki, ama yine de fazla dinlemeyin, yüreğinizin sesine kulak verin. Yüreğiniz sizi yanıltmaz.

Hayatınızı ancak daha iyi bir hale soktuğunuz zaman düzeltebilirsiniz. Hayatınız düzeldikçe, etrafınızdakileri de etkilemeye başlarsınız.

Yaptığınız her işin bir değeri vardır. Yaptığınız işi, önce kendiniz beğenin, sonra başkalarının beğenmesini bekleyin. Kendiniz beğenmiyorsanız, boş yere başkalarının beğenmesini beklemeyin.

Geçmişteki hatalarınız veya başarısızlıklarınız sizi etkilememelidir. Bunlarla geleceğinizi karartmayın. Daha önce başarısız olmuş olabilirsiniz, bu tekrar başarısız olacağınız anlamına gelmez. Başarısızlıktan korkmayın. Başarısız olabilirsiniz, buna üzülmeyin. Başarısızlıklarınız sizin için başarılarınız kadar önemlidir. Her birinden siz de başkaları da ders çıkarırlar. Başarısızlıktan korkarsanız, bu korkunun da zamanla diğer korkular gibi boş olduğunu anlayacaksınız. Bu korku, hayatınızı daha da dayanılmaz hale getirebilir. Korkularınızı öldürün. Yoksa onlar sizi öldürür.

Unutmayın ki, gerçek başarıya ulaşan insanlar, bir amacı olan insanlardır. Amacınız hedefdir, hedefe kilitlenirseniz ona daha kolay ulaşabilirsiniz.

Taviz vermelisiniz. Şunu bilin, vermek, almaktan daha kutsaldır.

Hayatta başarı kazanmak için önce onu hayat etmeli, sonra da ona ulaşmak için çaba gösterilmelidir.

Her işi başarabilirsiniz, yeter ki kendinize güvenin.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..