Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '14

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmen - yenilik - proje

Öğretmen - yenilik - proje
 

08.12.2014

Bir Öğretmen olmak, sadece sınıfta müfredatın gerektirdiği bilgileri öğrencilere iletmekle olunmuyor. 21.yüzyılın sürekli değişen dünyasına ayak uyduran gençlerin topluma kazandırılması, öğrenciyi sınıftan çıkarıp projelerle, farklı fikirlerle tüm hayatına ışık olacak yenilikler katmakla mümkündür.

Bu bilinçte olan okullarda, öğretmenler çocukların yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak için çok çeşitli etkinliklerle, projelerle çocuklara uygulamayı da yaşatmış oluyorlar.

2005 yılından bu yana Avrupa Birliği destekli projelerin okullarda yürütülmesinde koordinatör olarak görev alan Ferda Oral; birçok gencin yurtdışında yapılan proje etkinliklerine katılmasına, Avrupalı gençlerle dostluk kurmasında rol oynayan değerli öğretmenlerimizden biri.

Yıllar önce proje çalışmalarını birlikte yürüttüğü küçük öğrenciler şimdi dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli görevler yürütüyor. Onlardan gelen sevgi ve teşekkür mesajları gurur kaynağı hem kendisi hem de bizler için.

***

 Ankara’nın köklü okullarından Kavaklıdere Ortaokulu başarılarını uluslararası platformda da onaylamak adına yeni bir projeye imza attılar.

Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ programı adıyla yürütülecek çalışmalar, artık okulun bünyesinde de uygulanmaya başladı. Türkiye’ den toplam 1482 proje başvuru arasından Ankara’da desteklenmeye değer 22 proje arasına girmeyi başaran Kavaklıdere Ortaokulu, projeleriyle Avrupa’ da ilk kez uygulanacak K2 eylem planını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kaliteyi artırmaya yönelik, işbirliği ve yenilik hedefli çalışmalar, eğitimde yeni bir çığır açacağa benziyor.

Okulun İngilizce öğretmeni projenin koordinatörü Ferda Oral’ın geçen yıl Letonya işbirliği ile hazırladığı çalışma olan; anaokulundan yetişkin eğitimine,  yabancı dil eğitiminden farkındalık ruhsal iyileşme alanlarında birçok farklı çalışmaları mevcut. Bu proje hem yabancı dil gelişimlerine katkı sağlayacak hem de gülümseyen, içindeki gücü fark eden farkındalıklı bireyler yetişmesi ile ilgili çalışmaların harmanlanacağı bir proje olacak. 

 Geçtiğimiz günlerde Letonya’nın Liepaja kentinde düzenlenen proje toplantısına katılan Oral, hayata daha pozitif bir yaklaşımla bakan , motivasyonu yüksek, öğrenmeyi seven  genç nesiller yetiştirmesine katkı sağlayacak çalışmalarının gelecek yıllarda bir çok okula model olacağı görüşünde.  Projenin ana teması ise; eğitimde yenilikçi yaklaşımlar…

Öğretmenlerimiz, geleceğin büyüklerini yetiştirirken, kalıp yargılardan arınıp ve sevecenlikle, yaratıcılıkla, yeni ufuklara bir pencere, bir yol açarak çocuklarımızın yarınlarını aydınlatabilirler, yeter ki yürek olsun işin içinde…

e-belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..