Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '13

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Öğretmenler Günü gelirken

Öğretmenler Günü gelirken
 

Öğretmen akşama kadar okey oynuyor


Öğretmenlerin en değerli insanlar, öğretmenliğin en iyi meslek olduğu 24 Kasım öğretmenler günü gelirken öğretmene nasıl bakılıyor?

Ah bu öğretmenler, ah bu öğretmenler yok mu? Hormonlu not verirler, verilen programları yetiştiremezler, okeye dördüncü ararlar, yarım gün yatarlar, üç ay tatilleri var. Aslında aldıkları para da fazla bunların. Toplumun bakış açısı değil bunlar. Toplum tarafından kabul görmesi beklenen bakış açısı.

Daha öncelere gerek yok. Son 3-4 yılda basında yer alan öğretmenlerle ilgili haberlere bakmak yeter bunun için. Bakanlığın öğretmen bıkkınlığı, öğretmen tacizleri, öğretmene şiddet, öğretmen öğrenci ilişkileri ve bugünkü haberler: Okullarda hormonlu not denetimi, ortaöğretime geçiş sınavı için denetimler.

Çok gariptir ki, Hakkari’de hormonlu not vermek pek adaletsizlik sayılmazmış. Böyle buyurmuş teftişi yapanlar. Belki de o kadar yanlış içerisinde tek doğru bu ama neyin teftişi yapılıyor o zaman? Öğretmen hormonlanmış notu niye verir? Öğretmen öğrenciler sınava girecekken neden konuları eksik bırakır? Herhalde hiç biri bunları zevk olsun diye yapmaz bunları.

364 gün böyle olan öğretmenler, 24 Kasımlarda durduk yere melek oluveriyorlar. Eğer takvimler 24 Kasımı göstermiyorsa öğretmen yine aynı. Gerçekten birbirimizi kandırmayı bırakıp soruna dönelim. Eğitim sorunları sarmalı hergün biraz daha büyürken, ipin ucunu kaçırıp sarmalı dolaştırmanın bir yararı olmaz eğitime. Öğretmen de sistemin bir parçası hem de çok büyük bir parçası. Bu nedenle öğretmen de ele alınmalı ama, dolaşıklığın nedeni veya kaynağı olarak değil.

Yoksa 24 Kasımlarda yapılacak o sevimsiz, cici konuşmalar daha da sevimsiz olacak.

egitimevreni.com

 
Toplam blog
: 23
: 2944
Kayıt tarihi
: 25.09.10
 
 

1988'de Eğitim Bilimlerini bitirip Ankara, Aksaray, Bursa derken 2 yıldır İzmir'deyim.  Öğretmenl..