Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Oğuz Sarvan zıvanadan çıktı!

Oğuz Sarvan zıvanadan çıktı!
 

Oğuz Sarvan


Trabzonspor-Fenerbahçe maçında görev alacak hakemler açıklandı.
Maçın dördüncü hakemi Aytekin Durmaz. Beşiktaş-Fenerbahçe(Süper Kupa), Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarının da 4. hakemi olan Aytekin Durmaz.

Bir büyük takım düşünün(=Fenerbahçe), üst üste oynadığı dört büyük maça da aynı 4.hakem atanıyor. Bu hakem iyi yedek, “Semih’in hakem hali” diye düşünülebilir; ama neden sadece Fenerbahçe’nin içinde yer aldığı büyük maçlara atanan bir yedek olduğu sorusunun cevabı merak konusu.
Durmaz’ın, Fenerbahçe-Galatasaray maçında Keita’nın yumruğunda hakemi uyarmasına karşın, hemen hemen aynı bölgede Christian’ın Arda’ya attığı yumruğu görmemesi yakın örnek. Tigana döneminde Beşiktaş’ın aleyhine sonuç veren hakem hatalarının ardından TFF’nin Beşiktaş’ın kazanmasını istediği Çaykur Rizespor maçına Durmaz atanmış ve sarı kartlık bariz bir ihlalde bulunan sarı kartlı Baki Mercimek Durmaz tarafından oyundan atılmamıştı.
4. hakem atamasıyla, sadece saha kenarı değil, hakem de kontrol altına alınmak isteniyor olabilir. Hakem, 4. hakemin adını okuyunca başkanının maça ilişkin fikrine vakıf oluyor olabilir + kurnaz yönetici bir hakeme “doğrudan” talimat vermez; çünkü bunu yapması halinde bir gün teşhir olabilir; teşhir olanlar oldu.
Maçın hakem(ler)i, atanan diğer hakem(ler)in, gözlemcinin, temsilcinin “adı” aracılığıyla başkanlarının hissiyatı(!) hakkında bir çıkarım yapıyor olabilir. “Bu işler” Durmaz’larla yürüyor olabilir.

Durmaz’a yapılan olağan olmayan bu muamele bu fikirlere zemin hazırlıyor.
Hakem atamaları yapılırken artık en basit ilkeler bile gözetilmez oldu. Ülkenin vitrin maçına böyle atama yapılıyorsa aşağılarda kim bilir neler oluyor?
futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..