Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

Okul önlerine dikkat

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve alkolizmle Mücadele Federasyonu(UBAM) Başkanı Dila Tezemir yeni eğitim ve öğretim döneminde aileleri bilinçlendirmek amacıyla önemli uyarılarda bulundu. Tezemir yaptığı basın açıklamasında ;

Değerli Anne ve Babalar “vaktiniz değerli olabilir ama çocuğunuz çok daha değerli”

Öğretmenlerimizin çocukların kişilik değişimlerini yakından takip etmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok okul kantin işletmecisinin uyuşturucu madde sattığı ve hatta çocuklarının yiyecekleri arasına uyuşturucu madde koyarak çocukları aldıkları yiyeceğin bağımlısı haline getirdiklerine millet olarak şahit olduk. Bu nedenle okul kantinleri okul yöneticileri tarafından zamansız ve sık olarak denetilmeli ve hatta istihbari faaliyetleri güvenilir öğrenciler tarafından yapmalılar. “Çocuklarınıza mümkün olduğu kadar evde hazırladığınız güvenli gıdaları hazırlayarak öğretmenler aracılığıyla yemelerini sağlayın. Sevdikleri şeyleri alarak beslenme çantalarına koyun.

Okullarda bağımlılarla mücadelenin en büyük sorumluluğu okul aile birliklerine ve velilere düşüyor. Okul yönetimlerini ve öğretmenlerimizi yalnız bırakmamaları gerek. Birçok okul müdürü saygıdeğer hocamız bu işin üzerine gidiyor ama karşılarındaki illegal yapılanmış çeteler olduğu için hayatları tehlike altına giriyor. “Biz mücadelemiz esnasında bu tür suç örgütlerince darp edilmiş birçok öğretmenimizle karşılaştık ve bu insanlar korktukları için seslerini bile çıkaramıyorlar ve aldıkları tehditlerin bini bir para”. Polisimizin yakaladığı satıcılar birkaç gün içinde yetersiz kanunlar nedeniyle serbest bırakıldıkları için maalesef geri dönüp eğitmenlerin başına bela olabiliyorlar.

Okul yönetimlerinin okulun güvenliği için işe aldıkları “Özel Güvenlik” personellerini kesinlikle ciddi araştırmalar neticesinde istihdam etmeliler. Zira uyuşturucu satan özel güvenlik personellerinin olduğu da unutulmamalı. Okul önlerinde bulunan polis memurlarının kendilerini çok iyi izole etmeleri gerekiyor.

Bunun yanı sıra ailelerin çocuklarıyla daha çok vakit geçirmeleri gerek. İlk eğitim ailede başlıyor ve sonrasında sokağa yansıyor. Çocukların bilinçaltına doğru şeylerin yerleştirilmesi gerekiyor. Mümkün olduğu kadar aileyle vakit geçirmesi sağlanmalı. “Ben çok çektim çocuğum çekmemeli” mantığı yıkılmalı. Çocuk rahatlığı çok hissetmemeli. Aile zaman zaman çocuğuna “yok” diyebilmeli. Her istediği yapılan çocuk daha sonra kontrol edilemiyor.

Özellikle 8- 13 yaş arasında öğrencisi bulunan ailelerin çocuklarının okula giriş çıkış saatlerine, arkadaş yapılarına çok fazla dikkat etmeleri gerek. Kız arkadaş veya erkek arkadaş yapılanmaları içerisinde bulunmalarına fırsat tanımamaları ve öncelikli işlerinin öğrenmek olduğunu dikte etmeleri gerekiyor.

Okulların etrafındaki kafe, lokanta ve benzeri işletmeleri ciddi anlamda takip etmek gerekli. Maalesef birçok uyuşturucu satıcısı şu veya bu şekilde bir takım işletmeler açarak çocuklarımızı uyuşturucu bataklığına sürükleyebiliyorlar.

Dikkat edilmesi gereken okulun önü değil civarlarıdır. Sokaktır caddedir. Semt, mahalle hatta ilçedir. Büyük ölçüde şehirdir. Uyuşturucu satın almak isteyen her hâlukar da kullanmak istediği maddeyi bulur. Önemli olan talebin olmaması için doğru bilinçlendirme yapmak ve çocuklardaki merak mevhumunu ortadan kaldırmaktır.

Tekrar tekrar uyarıyoruz “anne ve babalar çocuklarıyla arkadaş olmamalılar ve onlara bu tavizi vermemeliler”. Çocukların karşılarında ki insanları anne ve baba olarak bilmeleri olmazsa olmaz en büyük gerçek. Ebeveynler kendi aralarında anlaşarak “Of anne, of baba” kelimesinin karşılığını mutlaka sert olarak vermeliler. Ebeveynler çocuklarının yanların da sigara ve alkol gibi bağımlılık yapıcı maddeler kullanmamalılar. Çocuklarına alkol alırken kesinlikle eşlik etmemeliler. Saygı perdelerini yırtılan aileler sonrasında çocuğun üzerine gidemiyorlar ve çocuklar ilk tuzağın içine kendi ayaklarıyla dalıyorlar.

Ayrılmış anne ve babalar çocuklarına karşı kesinlikle ilgisiz kalmamalılar. Çocuklarının kurulan tuzaklara düşmeleri için bahane oluşturmamalılar. Programlı olarak ilgi gösterilmeli. Çocuklara verilen harçlığın miktarına mutlaka dikkat edilmeli ve hesabı mutlaka sorulmalı. Uyuşturucu bataklığına giren çocuk suç işlemeye öncelikle evde başlar. Zaman zaman ceplerden para çalınabilir veya değerli eşyalar eksilebilir. Aile bu tür konuların üzerine gitmeli ve yapanı bulmaya çalışmalıdır.

Ders çalışmak için arkadaşıma gidiyorum diyen çocuğun gidiş geliş saatleri mutlaka önemsenmeli ve dersini yapıp yapmadığı takip edilerek çocuk üzerinde oto kontrol sağlanmalıdır. Ayrıca yatılı arkadaş ziyaretlerine mümkün olduğu kadar izin verilmemelidir. 

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..