Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '11

 
Kategori
Okullar
 

Okullarda neler oluyor?


Okullar açıldı ama bir türlü ders başı yapılamıyor. Çünkü başta müdürsüz okullar, eksik öğretmeni ve derslikleri olanlar, yazmakla  bitmez okullarımızın sorunları... TABİİ, ÖZEL  OKULLAR  HARİÇ, orda, her türlü imkan var. O okullarda, da parası olanlar var. Ben, DEVLET  OKULLARI  diyorum da, başka bir şey diyemiyorum.

Beni de, ailemi de, yetiştiren, hatta şu anda, torunlarımı da, yetiştirmeye, ve birer faydalı, birey  olarak, bu memlekete kazandıracak olan  ISRARLA VE İNATLA, DEVLET OKULLARIMIZ DA  VAR diyorum.

Son yıllarda, aileler birbirlerine baka baka, okul seçiyorlar. Hiç kimse, çocuğuna, ne  İstediğini   sormuyor. Zaten kolejleri  kazananlar hariç, diğer tüm çocuklar, velileri  tarafından seçilen, özel okul  sınavlarına konulup, hangisinin fiatı uygunsa oralara yerleştiriliyorlar.Tabii  İstisnalar  var. Bu yazıyı okuyup da, hemfikir  olmıyanlar da çok olacak ...Olsun.Herkes fikirlerini açıklamakta  serbesttir, onlara saygım ve de sevgim sonsuzdur. Ama ne olur, gelin, sevgili veliler, çevrenizdeki  kişiler sizi  değil, siz onları  yönlendirin. Birlik olun, korkmadan, çocuklarınızı devlet okullarına kayıt yaptırın.

İnanın, artık velilerin, para yok  demesine de, çocukların okul masrafları  çok, demesine de  kimse aldırmıyor. Sen, kayıt yaparken düşünemiyorsan seni kim düşünsün? İşte burda neneler,  dedeler, devreye giriyor... OLUR  MU? Aile dediğin, muhakkak, birbirine yardımcı olmalı. Aileler, iyi veya kötü günlerinde, birbirlerine kenetlenmeli,ancak onların, yaşlılarımızın hayat şartlarını kısıtlıyarak değil.

Bence, çocuğun önüne, anaokuldan başlıyarak, herşey hiç  zahmetsiz  konuluyorsa, bu büyük bir hata olur.Çocuk dediğin, her sıkıntıyı tatmalı,mücadele etmeyi kendince öğrenmeli, her kesimden arkadaşları olmalı. Kısacası uzar gider yazmak istediklerim...

Şu KÜÇÜK ADAMIZIN, BENCE, ANLAMI  BÜYÜK DEVLET OKULLARINI, DESTEKLİYELİM... Tüm eksiklikleri, elimizden geldiğince en aza indirelim. Sınıflar çok kalabalık, nerdeyse  45, 50 kişilik sınıflarda yürünecek yer yok. İŞTE  BUNLARI ÇOZÜMLEMENİN TEK YOLU, çocuklarımızın ellerine pankart vererek değil, ÖĞRETMENLERİMİZLE, el ele vererek, en iyinin ne olabileceğini tartışalım

Hayırlı seneler, sevgili öğrenciler, öğretmenler  ve de veliler.. Unutmayın;        KÜÇÜK OKUL, BÜYÜK  HUZUR,  BÜYÜK  OKUL, KÜÇÜK  HUZUR..

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..